BBC: Surmatun Nemtsovin tytär vierittää syyn isänsä kuolemasta Putinille

Oppositiojohtaja Boris Nemtsov ammuttiin kuoliaaksi Moskovassa helmikuun lopulla. Hänen tyttärensä väittää Britannian yleisradioyhtiön haastattelussa, ettei surmaa tutkivia henkilöitä kiinnosta puolueeton tutkinta.

Ulkomaat
Boris Nemtsovin murhapaikalle tuotuja kukkia.
Boris Nemtsovin murhapaikalle tuotuja kukkia 1. maaliskuutaSergei Ilnitsky / EPA

Venäjällä surmatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin tytär Zhanna Nemtsova sanoo yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että presidentti Vladimir Putinin on kannettava vastuu hänen isänsä kuolemasta - ainakin poliittisessa mielessä.

Boris Nemtsov ammuttiin kuoliaaksi Moskovan keskustassa helmikuun lopulla. Hänen murhastaan epäillään viittä ihmistä. Keskiviikkona Venäjän ihmisoikeuskomitea sanoi uskovansa, ettei poliisi ole toiminut oikein Nemtsovin murhan tutkimuksissa ja että murhan tunnustanutta miestä on kidutettu.

Putin on aiemmin tuominnut murhan ja vakuuttanut löytävänsä murhaajat.

Nemtsovin tytär sanoo haastattelussa uskovansa, että hänen isänsä murhan taustalla on poliittisia motiiveja. Hänen mukaansa murhan tutkijat ei ole olleet häneen yhteydessä, koska heitä ei kiinnosta puolueeton tutkinta.

Hän kuvailee opposition tunnelmia pelokkaiksi.

– Hän (Nemtsov) oli Putinin nimekkäin kriitikko. Hän oli opposition voimakkain johtaja. Nyt ei ole enää ketään yhtä voimakasta ihmistä, jolla olisi asiantuntemusta ja kokemusta kohdata virkamiehet, hän sanoo BBC:n haastattelussa.