1. yle.fi
  2. Uutiset

Räsänen Uutisluokan vaalitentissä: En ole niin tiukkapipo kuin luullaan

Uutisluokkalaisten vaalitentissä kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen joutui pohtimaan, miksi on tiukkapipon maineessa julkisuudessa. Mäntsälän Riihenmäen koulun uutisluokkalaiset kysyivät Räsäseltä muun muassa, saako uskonnosta tehdä huumoria ja onko tasa-arvoinen avioliittolaki uhka.

Kotimaan uutiset
Uutisluokka.

Riihenmäen koulun uutisluokkalaiset nostivat vaalitentissään tärkeäksi aiheeksi tasa-arvoisen avioliittolain. Nuoret vaalitenttaajat kysyivät kristillisten puheenjohtajalta Päivi Räsäseltä, onko tämän mielestä tasa-arvoinen avioliittolaki uhka yhteiskunnalle.

– En näe, että se minua tai ketään uhkaisi, jos homopari on naimisissa, mutta kyllä se muuttaa yhteiskunnan arvoilmapiiriä. Silloin voi tulla myös yhteiskunnallista syrjintää niitä kohtaan, jotka vakaumuksellisesti ajattelevat, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Räsänen joutui myös pohtimaan, miksi on tiukkapipon maineessa julkisuudessa.

– Olen ollut mukana sellaisissa keskusteluissa, joissa on ollut aika jakavia näkemyksiä kansalaisten keskuudessa. En ole kuitenkaan niin tiukkapipo kuin luullaan.

Helsinki Pride vai Tuska-festarit?

Uutisluokkalaisia kiinnosti myös se, miten Räsänen suhtautuu uskonnosta tehtyyn huumoriin.

Räsäsen mukaan uskonnosta saa tehdä huumoria, mutta ei pilkkaa.

– Uskonnosta ja varsinkin uskovaisista saa tehdä huumoria, eli huumori ei ole missään nimessä pilkkaa. Kannatan kuitenkin, että nykyinen lainsäädäntö säilyisi, jotta kunnioitus toisiamme kohtaan säilyy eikä tule uskontoihin kohdistuvaa vihapuhetta.

Räsänen joutui myös valitsemaan, osallistuisiko Helsinki Prideen vai Tuska-festareille. Valinta oli Tuska-festarit, joihin Räsänen paljasti aiemminkin osallistuneensa.

Kristillisten puheenjohtajan Päivi Räsäsen vaalilupaus nuorille on: velkaantuminen poikki, työllisyyttä lisäävää politiikkaa ja panostusta kouluihin ja sivistykseen.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut luokasta haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi