Tällainen on Talvivaaran ostajayhtiö

Brittiläinen sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors LLP on tehnyt ehdollisen sopimuksen kaivosyhtiö Talvivaara Sotkamosta. Lontoossa toimistoaan pitävä yhtiö on perustettu kymmenisen vuotta sitten ja se on erikoistunut luonnonvara-alan yhtiöihin.

talous

Kaivosyhtiö Talvivaara Sotkamosta on solmittu ehdollinen ostosopimus brittiläisen sijoitusyhtiö Audley Capital Advisorsin kanssa. Yhtiö on erikoistunut yritysjärjestelyihin ja luonnonvara-alan sijoituskohteisiin.

Audleyn perustajilla Julian Tregerillä ja Michael Treichlillä on yli 20 vuoden kokemus sijoitusalalta. Uuden kaivosyhtiön toimitusjohtajaksi nouseva John MacKenzie on aiemmin työskennellyt muuan muassa Anglo Americanissa, joka on yksi maailman suurimmista kaivosalan yhtiöistä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on aiemmin kertonut, että Talvivaara Sotkamosta on käyty neuvotteluja usean varteenotettavan ulkomaalaisen ostajaehdokkaan kanssa. Audley Capital Advisors valikoitui kumppaniksi Vapaavuoren mukaan seuraavista syistä:

– Audley on yhtiö, joka on tehnyt parhaan tarjouksen. Se on uskottava vakaa toimija, joka pystyy myös tuomaan mukanaan kaivosalan parasta mahdollista globaalia osaamista. Se oli konkurssipesän ja valtion kannalta paras vaihtoehto.

Jos muun muassa viranomaisluville asetetut ehdot täyttyvät, kaupat olisi tarkoitus tehdä kesällä. Audley Capital Advisorsin omistusosuus olisi tuolloin 85 prosenttia ja valtion erityisyhtiön Terrafamen osuus 15 prosenttia.