1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Luksusasunnot

Pori myymässä Rosenlewin talon kahdella miljoonalla

Rosenlewin entinen pääkonttori on päätymässä SR-Kiinteistöjen omistukseen. Porin kaupunki suunnittelee Antinkatu 2:n arvokiinteistön myymistä kahdella miljoonalla eurolla.

Luksusasunnot
autoja parkissa talojen edessä
Antti Laakso / Yle

Porin kaupunki on myymässä Antinkatu 2:n arvokiinteistön Sampo Rosenlew Kiinteistöt Oy:lle kahdella miljoonalla eurolla. Kauppa sisältäisi myös Rosenlewin pääkonttorin aikaisen irtaimen omaisuuden.

C.J. Heidekenin suunnittelema rakennus valmistui 1850-luvulla ja se oli alkujaan Fredrik Wilhelm Rosenlewin yksityisasunto. Sittemmin se toimi Oy W. Rosenlew Ab:n pääkonttorina vuoteen 1987 saakka. Porin kaupunki osti kiinteistön irtaimistoineen vuonna 2005.

Rosenlewin pääkonttori kaappi Porissa.
Antti Laakso / Yle

– Arvokiinteistö päätyy nyt hyviin käsiin. Kaupunki haluaa vähentää kiinteistöomistusta, jotta pystymme käyttämään rahaa jäljelle jäävien kiinteistöjen kunnostamiseen, kertoo tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Rakennuksessa on tällä hetkellä kaupungin virastoja. Vuokralaiset jatkavat kiinteistössä kaupan jälkeenkin ainakin muutaman vuoden ajan.

"Pitkäaikainen omistaja"

Sampo Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti ei vielä kerro, mitä suunnitelmia kiinteistöyhtiöllä on arvorakennuksen jatkokäytöstä. Sampo Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiö on kuitenkin tulossa pitkäaikaiseksi omistajaksi.

– Meillä on jo pitkään ollut kiinnostusta hankkia tämä rakennus. Kun ennen vuodenvaihdetta tuli tieto ostomahdollisuudesta, tartuimme heti tilaisuuteen, Prihti sanoo.

Tekninen lautakunta käsittelee kiinteistön myymistä ensi viikolla. Lopullisen päätöksen kaupasta tekee kaupunginvaltuusto.

Lue seuraavaksi