1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hämeenlinna houkuttelee nyt muita yrityksiä Sunny Car Centeriltä vapautuneelle tontille

Käräjäoikeus purki Sunny Car Centerin ja Hämeenlinnan kaupungin maakaupan. Purku mahdollistaa nyt uusien yritysten houkuttelun Hämeenlinnan moottoritien varteen. Tontti aiotaan pilkkoa pienemmiksi alueiksi ja tulokkaiden kanssa on jo käyty alustavia neuvotteluja.

Sunny Car Centerin tontti on iso, mutta hyvällä paikalla aivan moottoritien kupeessa. Kuva: Yle

Vuoden päästä kesällä 2016 Kirstulaan Hämeenlinnaan rakennetaan jo ainakin kunnallistekniikkaa. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että Kirstulan 16,3 hehtaarin tontti pilkotaan pienemmiksi ja paremmin yrityksille soveltuviksi alueiksi kuin autokauppakeskuksen suurtontti. Kaavoitus voi edetä varsin nopeastikin, sillä runsaasti esitöitä on tehty Sunny Car Centerin takia.

– Meillä on koko ajan ollut siinä keskustelussa mukana mahdollisia tulijoita, mutta tietenkään noin isoa tonttia ei kukaan ole halunnut ottaa, kertoo Isosuo.

Sunny Car Center on puhuttanut niin kansalaisia kuin päättäjiä jo vuosien ajan. Nyt asiaan on saatu hankkeen osalta päätepiste oikeudesta. Omistusoikeus on taas kiistattomasti Hämeenlinnan. Jälkipyykkiäkin asiasta silti vielä pestään: verottaja haluaa SCC:n konkurssiin muun muassa maksamattomien verojen takia.

– Hämeenlinnan osalta tilanne on täysin selvä nyt. Jos yhtiö on konkurssissa, jonkinlainen jälkipyykki siellä käydään velkojien kesken, kertoo Isosuo.

Hämeenlinnan kaupunki irtautui Sunny Car Centerin omistuksesta talvella 2014. Hämeenlinnalla on silti saatavia vielä autokauppakeskuksen emoyhtiöltä Sunny Trading Oy:ltä, kertoo Isosuo.

Kirstulan alue moottoritien kupeessa Hämeenlinnassa on erinomainen yritysalue. Kysyntää yritysalueelle pääsyn suhteen on ollut kaiken aikaa.

– Se lähtee kyllä liikkeelle, vakuuttaa Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.