Työnantaja ryhtyi lähettämään käsikirjoitettuja postikortteja pitkään sairaslomalla olleille – työntekijät riemastuivat

Työpaikalta lähetetty postikortti voi tuntua pieneltä asialta, mutta isossa työyhteisössä sillä on yllättävän suuri vaikutus. Osuuskauppa Hämeenmaa lähettää nykyään käsikirjoitettuja postikortteja pitkään työpaikalta poissa olleille. Tapa on saanut työntekijöiltä hyvän vastaanoton.

ilmiöt
Postikortissa on tekstiä jossa kerrotaan mitä työpaikalla on tapahtunut
Pitkään työpaikalta poissaolleet ovat ilahtuneet kun työnantaja on lähettänyt postikortteja ja kertonut kuulumisia työpaikalta.Miki Wallenius / Yle

Osuuskauppa Hämeenmaan henkilöstöosasto on ohjeistanut yksiköiden esimiehiä muistamaan käsinkirjoitetuilla postikorteilla niitä työntekijöitä, jotka ovat pidempään poissa työpaikalta.

Syitä voivat olla esimerkiksi pitkä sairausloma, kouluttautumisvapaa, perhevapaat tai vuorotteluvapaa.

Postikortti viestii että työpaikalla välitetään

Postikortti myös viestii, että työnantaja välittää. Juuri välittäminen nousi ykkösasiaksi, kun Hämeenmaan työntekijöitä haastettiin miettimään tapoja parantaa omaa työelämäänsä.

– Jos työuran jossakin vaiheessa tulee ongelmia, työnantaja välittää. Esimiehen rooli tietenkin on hyvin tärkeä siinä, että pystytään mukauttamaan työtä hetkeksi sen mukaiseksi, mitä työkyky juuri sillä kohtaa sallii, kertoo työhyvinvointiasiantuntija Jaana Alenius.

Postikortti paitsi ilahduttaa saajaa, niin myös tuntuu alentavan poissaolleen työntekijän kynnystä palata takaisin töihin.

Kortissa voi kertoa mitä työpaikalla tapahtuu

Kortissa esimies voi kertoa mitä isoja asioita työpaikalla on tapahtunut. Se voi olla myös kutsu johonkin työpaikan yhteiseen tilaisuuteen tai kutsu yhteiselle kahvituokiolle.

– Terveiset työmaalta -postikortti on pieni asia, mutta tosi tärkeä, kun olet pitkällä poissaololla. Työkaverit ja esimies voivat muistaa sinua, että hei, me kaivataan sinua. Tervetuloa, meillä on nyt tämmöinen työyhteisöpalaveri, että haluaisitko osallistua siihen, koska kohta se työhönpaluu on kuitenkin edessä, kertoo Hämeenlinnan Tiiriössä Prisman kassalla työskentelevä Titta Rissanen.

Jaana Aleniuksen mukaan sairaslomalaiset pitävät postikorttia arvokkaana eleenä.

Postikortti on vain osa Osuuskauppa Hämeenmaan Hyvis-hanketta. Siinä henkilöstö pääsi ideoimaan erilaisia parannuksia omalle työpaikalleen. Vuoden aikana 3 000 työntekijän työyhteisö sai aikaan satoja ideoita, joista kymmenkunta otettiin käytäntöön.