Raahessa odotetaan toiveikkaana Kaisa Mäkäräistä – ampumahiihdon SM-kisat päättävät kauden

Raahessa järjestetään ampumahiihdon SM-kisat maaliskuun lopulla. Sää on ollut välillä pahin mahdollinen.

urheilu
Pienoiskiväärin hylsy
Timo Nykyri / Yle

Hiihtokilpailujen järjestäminen ei ole tänäkään talvena ollut helppoa. Lumiolosuhteet ovat olleet paikoitellen hyvin vaihtelevat. Säilöttyä lunta joudutaan käyttämään nykyään usein. Yöpakkaset ovat saaneetkin kilpailun johtaja Timo Mäkisen huoahtamaan helpotuksesta.

– Kyllä tosiaan joo. Tätä keliä on odoteltu. Nyt näyttää tosi hyvälle, hymyilee Mäkinen.

Ampumahiihdon SM-kisat järjestetään kauden päätteeksi. Näin maailmancupia kiertäneet huiputkin saavat mahdollisuuden osallistua. Ilmoittautuminen päättyy maaliskuun 17. päivä. Järjestäjä toivoo hartaasti että listalta löytyy myös Kaisa Mäkäräisen nimi.

– Kyllä näin on. Sen varaan tässä on hiljaa toivottukin, muotoilee Mäkinen.

Junioritoiminta on hallussa

Valmistelut aloitettiin jo viime kesänä. Latupohjia on levennetty ja tykkilunta on tehty. Järjestäjät odottavat paikalle 300-350 kilpailijaa.

Meillä menee oikeastaan aika hyvin.

Timo Mäkinen

Tällä hetkellä ampumahiihdon tulevaisuus näyttää hyvältä. Kisoja järjestävä Saloisten Reipaskin on kantanut kortensa kekoon.

– Junioritoiminta on lisääntynyt, muutama vuosi on tehty kunnolla töitä. Meillä menee oikeastaan aika hyvin, miettii Mäkinen.

Ampumahiihdon tulevaisuus ei jää ainakaan järjestävästä seurasta kiinni. Nuorimmat harrastajat eivät ole vielä edes koulussa.

– Meillä on harjoitusringissä mukana esikouluikäinen. Hän aloitteli ilmakiväärillä ja ampuu nyt oikealla aseella, kehuu Mäkinen.

Kaikkien aikojen menestyksekkäin ampumahiihtäjämme Heikki Ikola kaipaili Kontionlahden kisojen aikaa radiohaastattelussa menestystä myös miesten puolelle. Raahelaisessa seurassa nyökkäillään Ikolan ajatuksille.

– Tosi on, että miehiin pitää saada huippuja. Urheilijoille pitää tarjota opiskelumahdollisuuksia sinne missä voi harjoitella. Joensuu ja Vuokatti, täsmentää Mäkinen menestysreseptiään.