Hyppää sisältöön

Vaasan kaupunginteatterin Mowgli seikkailee tulevaisuuden rauniokaupungissa

Vaasan kaupunginteatterissa saa pian ensi-iltansa vauhdikas musikaalisovitus Rudyard Kiplingin Viidakkokirjasta. Se sijoittuu tulevaisuuden suurkaupunkiviidakkoon, jossa eläimet ovat vallanneet raunioituneen kaupungin.

Kuva: Mirva Korpela / Yle

Viidakkokirja-musikaali saa pian ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa. Rudyard Kiplingin Viidakkokirjaan perustuva musikaalisovitus sijoittuu tulevaisuuden raunioituneeseen kaupunkiin, jossa eläimet saavat vaeltaa villeinä. Viidakkokirjan lavastus koostuu niin sanotusta kaatopaikkaroskasta.

– Olen tosi tyytyväinen lavastukseen. Se on tosi erilainen ja poikkeava, ja se näyttää hieman sekamelskalta, mutta jokainen pala on laitettu paikalleen ajatuksella. Lavasteiden päällä kävellään ja tanssitaan ja me käytämme lavastusta muutenkin koko ajan, kertoo Viidakkokirja-musikaalin ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund.

Viidakkokirja-musikaalissa on mukana myös urbaania tanssia ja "stage combatia", eli niin sanottua näyttämötaistelua. Mowglia näyttelevä Ville Seivo kutsuu rooliaan hyvin fyysiseksi.

– Tässä on pakko olla hyvässä kunnossa. Esityksessä on tanssia, laulua, akrobatiaa ja näyttämötaistelua perusnäyttelytyön lisäksi, mikä sekään ei ole ihan perusistuskelua. Tämä on henkilökohtaisesti hirmuhauska rooli tehdä, koska tässä on mukana kaikkia niitä elementtejä, joita minä todella tykkään tehdä lavalla, Seivo kertoo.

Esityksessä on mukana myös sellaisia elementtejä, jotka voivat pelottaa perheen pienimpiä.

Ei ihan nelivuotiaille tarkoitettu.

Ville Seivo, näyttelijä

– Esityksessä ei tokikaan kiroilla, ja Jakob (ohjaaja) on pyrkinyt karsimaan sellaista itsetarkoituksellista väkivallalla mässäilyä, mutta näytelmä on muuten jännittävä ja pelottava. Pienimmät saattavat säikähtää ihan sitä meininkiä, kaatopaikkaa ja valoja ja asuja. Tapellaanhan siellä kyllä myös, eli ei ihan nelivuotiaille tarkoitettu, Seivo pohtii.

Vaasan kaupunginteatteri tekee teatterinjohtaja Erik Kiviniemen mukaan jatkuvasti työtä saadakseen lapset ja aikuiset, eli koko perheen, mukaan teatteriesityksiin. Kiviniemi ei ole huolissaan siitä, että vastaavanlaiset tuotannot ovat kalliita.

– Meillä on Vaasassa onnellinen asia se, että luottamus on palautunut omistajan suhteen. Vaikka me elämme nyt säästöaikoja ja säästövelvoitteita on ollut meilläkin, on kaupunki kuitenkin meidän takana, ja pitää kiinni näistä kulttuurisatsauksista. Se on ensiarvoisen tärkeää, Kiviniemi sanoo.