Hyppää sisältöön

Naisen kimppuun käynyttä karhua jahdataan yhä Juuassa

Nainen joutui talviunilta heränneen karhun hyökkäyksen kohteeksi aamulla Juuan Tuopanjoella. Karhua jahdataan vaikeissa olosuhteissa.

Karhu nuuhkii ilmaa metsässä.

Juuassa on jahdattu koko illan ajan karhua, joka kävi naisen kimppuun torstaina aamulla. Jahti on ollut toistaiseksi tulokseton.

Suurpetovastaava Mikko Pehkonen kertoo, että olosuhteet ovat vaikeat. Lunta on 50 - 60 senttiä, mutta karhusta jää huonosti jälkiä maastoon. Pehkonen arveli iltayhdeksän aikoihin, että petoa saadaan etsiä perjantainakin.

Aamuinen tapaus sattui Juuan Tuopanjoella. Nainen oli kävelyllään päätynyt yllättäen karhun makuupaikalle. Karhu hyökkäsi naisen kimppuun ja huitaisi tätä tassulla. Lisäksi eläin puri naista kyynärpäähän ja takapuoleen. Hyökkäyksen jälkeen karhu katosi metsään.

Nainen soitti itse hätäkeskukseen. Hänet löydettiin metsästä hieman yli tunnin kuluttua. Naisen vammat eivät olleet vakavat.

Lähimpään asutukseen on hyökkäyspaikalta noin 400 metriä. Karhu saattaa olla vaarallinen ihmisille. Poliisi määräsi karhun lopetettavaksi poliisilain perusteella.

.
.