1. yle.fi
  2. Uutiset

Vihreiden Niinistö Uutisluokan vaalitentissä: Niinistöt ovat kovia väittelemään 

Vihtiläiset uutisluokkalaiset tenttasivat vihreiden puheenjohtajaa Ville Niinistöä siitä, pitäisikö nuoren työttömän ottaa vastaan mitä tahansa työtä. Nuoria kiinnosti myös, riidelläänkö Niinistöjen sukujuhlissa politiikasta. Tentin lopuksi Niinistö pääsi näyttämään rap-taitojaan.

Ylen aamu
Otalammen koulun uutisluokkalaiset tenttasivat vihreiden puheenjohtajaa Ville Niinistöä.
Otalammen koulun uutisluokkalaiset tenttasivat vihreiden puheenjohtajaa Ville Niinistöä.

Otalammen koulun uutisluokkalaiset halusivat tietää Niinistön mielipiteen siitä, pitäisikö nuoret työttömät pakottaa ottamaan vastaan työ kuin työ. Niinistön mielestä työntekoon ei pidä pakottaa vaan kannustaa.

– Nuorille pitäisi tehdä työnteosta kannattavampaa. Siksi pitäisi olla perustulo sen sijaan, että pitää anoa tukea ja sanoa, että en varmasti tee töitä, jotta saan tukea.

Uutisluokkalaisia kiinnosti myös Ville Niinistön sukulaissuhde setänsä, tasavallan presidentin, Sauli Niinistön kanssa. Nuoret tiedustelivat, miten Niinistöjen sukujuhlat sujuvat ja riidelläänkö koskaan politiikasta.

– Niinistöt tykkää väitellä ja väittelemme paljon, mutta siinä oppii myös kunnioittamaan, että toinen on eri mieltä.

Niinistö joutui yllättäen räppäämään

Nuoret vaalitenttaajat halusivat tietää, millä perusteella Niinistö tekee valintansa ruokakaupassa esimerkiksi lihatiskillä.

– Ostan aika vähän lihaa, mutta silloin kun ostan, ostan luomulihaa. Omat valinnat kannattaa tehdä niin ympäristöystävällisesti kuin mahdollista, mutta se ei tarkoita sitä, että pitää pidättäytyä kaikesta kivasta.

Nuorten kysymykseen, voiko vihreät olla osa hallitusta, joka aikoo rakentaa Suomeen lisää ydinvoimaa, Niinistön vastaus oli selkeä ei. Tentin lopuksi Niinistö joutui yllättäen muotoilemaan yhden vastauksistaan räppäämällä. Otalammen koulun Jussi Järvinen näytti Niinistölle mallia.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön vaalilupaus nuorille on: tasa-arvoinen maksuton koulutus.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut luokasta haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi