1. yle.fi
  2. Uutiset

Kazanin ostoskeskuspalossa kuolleiden määrä nousee

Yli 20 ihmistä on yhä kateissa, kenenkään ei uskota selvinneen hengissä. Raivaustyöt jatkunevat päiviä.

Ulkomaat
Ostoskeskus tulessa.
Ainakin viisi ihmistä on kuollut, yli 50 loukkaantunut ja ainakin 25 ihmistä on kateissa.

Venäjällä Kazanissa palaneesta ostoskeskuksesta on löydetty kuolleena ainakin yhdeksän ihmistä, kertoo uutistoimisto Tass. Tatarstanin tasavallan hätätilaministeriöstä vahvistetaan, että illan aikana palopaikalta on löydetty neljä ruumista aiemman viiden lisäksi.

Tass kertoi aiemmin kymmenennestä kuolonuhrista, mutta tätä tietoa ministeriö ei ole vahvistanut.

Ministeriön johtaja Igor Panshin sanoi aiemmin torstai-iltana uutistoimisto Interfaxille, että kolmikerroksisen ostoskeskuksen raunioissa voi olla vielä jopa 25 ihmistä. Panshin ei uskonut kenenkään heistä selvinneen hengissä. Raunioiden tutkimisen arvioidaan kestävän useita päiviä.

Palo syttyi keskiviikkona pohjakerroksessa lähellä uloskäyntiä sijainneesta kahvilasta. Se levisi nopeasti ja sai rakenteet romahtamaan. Pelastustyöntekijät evakuoivat ostoskeskuksesta 650 ihmistä, mutta osa liikkeiden työntekijöistä ryntäsi vielä palavaan rakennukseen pelastamaan omaisuuttaan.

Syttymissyystä ei ole tietoa. Rakennuksen omistavan yrityksen johtaja on otettu kiinni syyttäjän pyynnöstä. Häntä epäillään Tassin mukaan kuolemaan johtaneesta paloturvallisuuden laiminlyönnistä.

Lähteet: AFP, Reuters, Tass

Lue seuraavaksi