Paikallisjunat olivat vaarassa törmätä toisiinsa Helsingissä

Riihimäeltä torstaina Helsinkiin matkalla ollut H-paikallisjuna pysähtyi turvalaitevian vuoksi Oulunkylään. Samaa raidetta sitä oli lähestymässä pohjoisesta Z-paikallisjuna, joka saatiin pysäytettyä 700 metrin päässä H-junasta. Onnettomuustutkintakeskus aloittaa tutkinnan tapahtuneesta.

Kotimaa

Riihimäeltä torstaina 12. maaliskuuta noin klo 13 Helsinkiin matkalla ollut H-paikallisjuna pysähtyi turvalaitevian vuoksi Oulunkylään. Samaa raidetta sitä oli lähestymässä pohjoisesta Z-juna, joka saatiin pysäytettyä 700 metrin päässä H-junasta.

Onnettomuustutkintakeskuksen Teuvo Arolaisen mukaan kohta, jossa H-juna oli pysähtyneenä, sattui olemaan pätkällä, jossa ajolangassa ei ollut sähköä eikä se päässyt liikkumaan. Tämän vuoksi liikenteenohjaaja oli antanut veturinkuljettajalle luvan valuttaa junaa sen painovoiman avulla jännitteisen ajolangan kohtaan.

– Ajatus oli, että rata viettää Helsinkiin päin, mutta juna lähtikin valumaan pohjoisen suuntaan, josta samalla radalla oli tulossa Z-juna. Onnettomuustutkintakeskus tutkii tapahtunutta, koska junat olivat samalla suojavälillä eli ajautuivat lähemmiksi kuin sääntöjen mukaan on sallittu, Arolainen kertoo.