Vissyä, pastaa ja action-leffoja – Steelers malttamattomana salibandyn pudotuspelihin

Miesten salibandyn Divarissa pelataan viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa sarjan historiassa pudotuspelejä. Mukana on kaksi joukkuetta Hämeenlinnasta. Niistä toinen, Steelers, on odottanut näitä otteluita koko kauden.

urheilu
Iiro Nurminen ja Sami Saarinen selittävät tunnelmiaan ennen pudotuspelejä
Steelersien Iiro Nurminen (vas.) ja Sami Saarinen odottavat malttamalttomina lauantai-illansuuta,jolloin pallo putoaa lattiaan Hämeenlinna-areenalla.Miki Wallenius / Yle

Steelersin Iiro Nurminen pärjäsi aikoinaan salibandytreeneissä mummon tekemillä voimaeväillä. Samat herkut kyydittävät miehen menoa vielä nykyäänkin.

– Kun olin pieni, niin mummo laittoi eväksi aina appelsiinimehua, ruisleivät ja kuumaa kaakaota, Kyllä niillä pärjää nytkin.

Kun olin pieni, niin mummo laittoi eväksi aina appelsiinimehua, ruisleivät ja kuumaa kaakaota

Iiro Nurminen

Divarin pudotuspelit pelataan paras kolmesta -systeemillä. Jatkoon pääsy vaatii siis kaksi voittoa.

Hämeenlinnalainen Steelers voitti runkosarjan. He valitsivat puolivälieriin Mynämäen SBS Wirmon.

Divarissa pudotuspelejä käy myös Lammin Salibandy. Se pelaa ensimmäisen ottelunsa Lahdessa, jossa vastustajana on ailahtelevia otteita esittänyt SB Welhot Kuopiosta.

Poikaset ja aikamiehet vastakkain

Steelersin tavoite on ollut koko kauden selvä: liigaan halutaan.

Kotiottelun menivät sarjassa putkeen, uudessa kotipesässä Hämeenlinna-areenalla joukkue hävisi vain kerran.

– En tiedä miten kausi olisi voinut paremminkaan mennä. Oli hyvä, että pelejä myös hävittiin kun nyt ryhdytään pelaamaan tosissaan, arvioi Sami Saarinen.

– Tähän on valmistauduttu koko kausi. Nyt ratkaisee henkinen puoli.

Paras kolmesta on raaka systeemi. Ensimmäinen voitto ratkaisee paljon. Jos perään tulee toinen voitto, niin kolmatta ottelua ei edes tarvita.

Pudotuspelit alkavat lauantaina klo 17 jolloin Hämeenlinna-areenalla teräsmiehiä vastaan tulee Mynämäen SBS Wirmo. Sen isokokoiset miehet puristavat hämeenlinnalaisilta varmasti ylimääräisen tilan pois.

Mynämäkeläisten mukaan pudotuspelissä ovat vastakkain Steelersin poikaset ja Wirmon aikamiehet

– Heitä on sanottu traktori-pojiksi! He olivat runkosarjassa kahdeksansia, Nurminen ja Saarinen kuittaavat.

Steelersillä on jalkojensa alla Suomen tämän hetken paras sisäpalloiluhalli. Areenalle odotetaan salibandyfaneja tuvan täydeltä. Silloin kotijoukkueella olisi takanaan se kuuluisa kuudes pelaaja.

Mynämäkeläisiä ei retki Hämeenlinnan tunnu innostavan, koska fanibussikin jouduttiin perumaan.

Vissyä, pastaa ja action-leffoja

– Perjantaina käydään vielä hierojalla, pojan kanssa kävelyllä ja syödään hyvät pastat, juodaan paljon vissyä ja katsotaan pari motivoivaa leffaa, luettelee Iiro Nurminen valmistautumistemppuja.

Sami Saarinen ei pelkää, että Steelers lähtisi pudotuspeleihin väärällä asenteella, siis takki auki.

– Jos otetaan huomioon kaikki pudotuspelit niin kyllä nämä varmaan tulevat olemaan tiukkoja matseja.

Mitään maalijuhlaan tuskin on luvassa.

Suurimmat seuran myllerrykset on käyty ja asiat ovat hyvällä mallilla

Sami Saarinen

Steelersien lisäksi taistoa jatkosta käy siis myös Lammin salibandy. Mutta syövätkö hämeenlinnalaisjoukkueet jo toisiaan? Riittääkö täällä rahaa ja faneja?

– Divaritasolla kaksi joukkuetta täältä vielä mahtuu. Lammilla on tuttuja kavereita, jotka pelanneet Steelerseissakin. On kiva pelata heitä vastaan ja kuittailla kun on voitettu, Nurminen virnistää.

Lammilla pelaa myös Lahdesta tulleita pelaajia.

– Ihan pikkasen ollaan samoilla markkinoilla, mutta vielä ei ole vaikuttanut, tietää Saarinen.

Steelersiä ei tarvitse Liigaa varten enää rakentaa 

Steelersien edeltäjä, Trackers keräsi aikoinaan pienen Iittala-hallin täyteen intohimoisia kannattajia. Silloin syntyi käsite Kauhujen talo, jossa ainoa vapaa paikka löytyi vessasta.

– Meillä on miltei tuhat jäsentä seurassa ja valtaosa heistä on junioreita, jotka pääsevät Hämeenlinna-areenalle ihan omin avuin. Se näkyy päivittäisessä treenaamisessa. Näin on päästy lähemmäksi sitä yhteistä Steelers -henkeä, Sami Saarinen vakuuttaa.

Jos Steelers onnistuisi tavoitteessaan ja nousisi Divarin mestariksi jolloin Liigan ovet aukenisivat, mikä muuttuisi?

– En usko että harjoittelussa tai joukkueessa suuria muutoksia tapahtuisi. Suurimmat seuran myllerrykset on käyty ja asiat ovat hyvällä mallilla, Saarinen summaa.