1. yle.fi
  2. Uutiset

Espoo vastaa: Matinkylän jäähallin kunto ei vaadi käyttökieltoa

Jäähallin homeongelmista kertoi perjantaina Ilta-sanomat. Lehden tietojen mukaan jäähalli olisi "homepommi" ja jutussa haastateltu sisäilma-asiantuntija kehotti kaupunkia harkitsemaan hallille käyttökieltoa.

jäähallit

Espoo kiistää, että Matinkylän jäähallin sisäilma olisi niin huonolaatuista, että rakennus vaatisi välitöntä käyttökieltoa.

Jäähallin homeongelmista kertoi perjantaina Ilta-sanomat. (siirryt toiseen palveluun) Lehden tietojen mukaan jäähalli olisi "homepommi" ja jutussa haastateltu sisäilma-asiantuntija kehotti kaupunkia harkitsemaan hallille käyttökieltoa.

Espoon tilakeskus on teettänyt sisäilmatutkimuksen jäähallista ISS Proko Oy:ltä, ja se valmistui ennen vuoden vaihdetta. Tilakeskuksen sisäilma-asiantuntijoiden mukaan raportissa ei kuitenkaan ole sellaisia tuloksia, jotka edellyttäisivät välitöntä käyttökieltoa jäähallille.

– Jäähallissa on löydetty hometta ja tiettyjä rakenteita tullaan korjaamaan. Mutta raportissa on sanottu suoraan, että tulokset eivät vaadi rakennukselle välitöntä käyttökieltoa, kertoo Espoon liikuntatoimen olosuhteet-yksikön palvelupäällikkö Jarmo Ikävalko.

Espoon mukaan myös jääurheiluseurat ja Espoon Kiekkoilun Tuki ovat olleet tietoisia raportista ja tutustuneet sen sisältöön.

Matinkylän jäähallin käyttöön liittyvät jatkotoimenpiteet ovat tällä hetkellä työn alla, ja niistä tiedotetaan niiden valmistuttua.

Lue seuraavaksi