Timo Soini laukaisee viihdeohjelmassa: "Hakeudutaan Natoon"

Oppositiojohtaja panee Yle TV1:n Uutisvuodossa Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikan kerta heitolla uusiksi. Puheet menevät kuitenkin viihteen piikkiin, sillä Soini ilmoitti tekstiviestillä Yle Uutisille pysyvänsä yhä puolueen vaaliohjelman takana.

Timo Soini Uutisvuodon vieraana.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanailee tämän lauantai-illan Uutisvuodossa Suomelle aivan uudet puolustusratkaisut muun huulenheiton lomassa.

– Timo, et taida olla oikein EU-armeijan kannattaja, arvelee juontaja Baba Lybeck ohjelmassa.

– No, en. Jos EU:ssa tarvitaan nopean toiminnan joukkoja, niin kaikkihan me tiedämme että ne ovat Nato-joukkoja, joita Paavo Arhinmäki ei hyväksy, Soini vastaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on ohjelmassa toisena vieraana.

– Miten Suomen puolustus pitää hoitaa, Lybeck utelee Soinilta.

– Kerropas Timppa, rohkaisee Uutisvuodon kapteeni, kirjailija Jari Tervo.

– Ilman muuta, että joka mies käy armeijan ja vielä puolet naisista. Ja pistetään vähän puolustusmäärärahoja lisää, jalkaväkimiinat käyttöön ja jossei se riitä niin hakeudutaan Natoon, Soini pamauttaa.

Kyse ei ollut kuitenkaan perussuomalaisten uuden linjan lanseeraamisesta, sillä Timo Soini kertoi Yle Uutisille lauantaina tekstiviestillä olevansa yhä puolueen vaaliohjelman takana.

Se tarkoittaa, että perussuomalaiset olisivat valmiita selvittämään Nato-jäsenyyden haitat ja hyödyt ensi vaalikaudella.

Puolustuspoliittisessa ohjelmassaan perussuomalaiset ilmoittaa kuitenkin olevansa Nato-kriittinen puolue, jonka mielestä Suomen sotilaallisesta liittoutumattomuudesta luopumiselle pitäisi olla painavat syyt.