1. yle.fi
  2. Uutiset

Stubb Uutisluokan vaalitentissä: En kelvannut Suomen korkeakouluille

Kirkkonummen uutisluokkalaiset pistivät kokoomuksen puheenjohtajan pääministeri Alexander Stubbin vastaamaan, mitä kokoomus tarkoittaa puhuessaan matokuurista. Nuoria kiinnosti myös, mitä EU-nörtti tekee ja miksi suomalainen yliopisto ei kelvannut Stubbille.

Ylen aamu
Alexander Stubb uutisluokan vaalitentissä.

Kirkkoharjun koulun uutisluokkalaiset esittivät Stubbille tiukan kysymyksen, mitä kokoomus haluaa, kun se lupaa Suomelle matokuuria.

Stubbin mukaan puolue ei halua matokuuria, vaan pienen leikkauksen.

– Emme voi enää elää velaksi. Meidän esitys on että tehdään vielä yksi leikkaus ja aletaan panostaa työhön. En lupaa matokuuria, vaan sen, että Suomi lähtee uuteen nousuun.

Uutisluokkalaisia kiinnosti myös, miksi suomalaiset korkeakoulut eivät kelvanneet Stubbille. Stubbin mukaan asia oli toisin päin, hän itse ei kelvannut Suomen korkeakouluille.

– Kun palasin nuorena opiskelemasta, tiedustelin mitä USA:ssa suorittamani tutkinto vastaa Suomessa. Ei kuulemma vastannut mitään, joten päätin tehdä myös jatko-opinnot ulkomailla.

EU-nörtti pääministerinä

Vaalitenttaajat laittoivat Stubbin määrittelemään, mitä pääministerin itsensä lanseeraama ihmistyyppi “EU-nörtti” tekee.

– EU-nörtti puhuu kieliä, puhuu EU-asioista, säätää lakeja ja asuu Euroopassa. Tällä hetkellä sellainen on pääministerinä ja työstä 40% on EU-politiikkaa ja ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Nuoret halusivat myös tietää, joutuuko Stubb usein pilailun kohteeksi, koska on syntynyt aprillipäivänä. Stubbin mukaan varsinkin pääministerinä hän joutuu pilailun kohteeksi päivittäin.

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin lupaus nuorille on: Dream, Work hard, Succeed.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi