Kesko myy Anttilat saksalaisille

Kauppahinta on miljoona euroa. Uusi omistaja 4K Invest vakuuttaa jatkavansa tavaratalojen kehittämistä.

talous
Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. maaliskuuta. Kesko myy Anttila Oy:n osakekannan saksalaiselle pääomasijoittaja 4K INVESTILLE.
Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. maaliskuuta. Kesko myy Anttila Oy:n osakekannan saksalaiselle pääomasijoittaja 4K INVESTILLE. Mikko Stig / Lehtikuva

Kesko myy tavarataloketju Anttilan saksalaiselle pääomasijoittajalle 4K Investille.

Kauppahinta on miljoona euroa. Kauppaan sisältyvät Anttilan kaikki kaupat ja verkkokaupat Suomessa sekä tytäryhtiöt Virossa ja Latviassa. Myös yhtiön keskustoiminnot Suomessa sisältyvät kauppaan.

– Pitää muistaa, että Anttila on tehnyt kymmenien miljoonien tappiota viime aikoina. Siksi kauppahintakaan ei voi olla kovin kummoinen, kommentoi Keskon yhteiskuntavastuu- ja viestintäjohtaja Lauri Peltola.

Anttila on tehnyt kymmenien miljoonien tappiota. Siksi kauppahintakaan ei voi olla kovin kummoinen.

Lauri Peltola

Anttilaan kuuluu 23 Anttila- ja kahdeksan Kodin1-tavarataloa sekä niiden verkkokaupat NetAnttila ja Kodin1.com. Kauppojen toiminta jatkuu normaalisti.

Anttilan noin 1 500 työntekijää jatkavat yhtiön työntekijöinä. Mahdollisiin yt-neuvotteluihin Kesko ei voi ottaa kantaa.

– Tämä oli paras ratkaisu Anttilan tulevaisuuden kannalta. Tärkeintä on, että Anttila on saanut uuden omistajan, jolla on kokemusta ja valmiutta kehittää Anttilaa eteenpäin Peltola kuvailee.

Kesko kirjaa kaupasta noin 130 miljoonan euron miinusmerkkisen kertaluonteisen erän tämän vuoden ensimmäiselle neljännekselle.

Anttilan liikevaihto oli viime vuonna 324 miljoonaa euroa ja liiketappio ilman kertaluonteisia eriä 64 miljoonaa euroa tappiollinen.

Viime vuonna Kesko lakkautti kahdeksan Anttilaa ja neljä Kodin1:stä.

4K Invest on Luxemburgiin rekisteröity pääomasijoitusrahasto, jota johdetaan Münchenistä Saksasta.

4K Investin johtaja ja Anttilan tuleva toimitusjohtaja Markus Roschel sanoo yhtiönsä olevan tyytyväinen hankittuaan omistukseensa Anttilan kaltaisen tunnetun brändin.

Yhtiön mukaan Anttila- ja Kodin1-tavaratalot jatkavat toimintaansa normaalisti, samoin henkilökunta. Yhtiö lupaa Anttilan keskittyvän tavaratalojen ja verkkokauppojen asiakaskokemuksen parantamiseen ja erityisesti verkkokauppaan.