Lemin musiikkijuhlilla keskitytään laulumusiikkiin

Lemin musiikkijuhlien teema tänä vuonna on Tässä ja nyt. Ohjelmiston avajaiskonsertissa kuullaan harvinainen Gioachino Rossinin Petite messe solennelle (Pieni Juhlamessu) vuodelta 1863.

Kotimaa
Lemin musiikkijuhlat 2012 harjoitukset

Lemin musiikkijuhlien teema on Tässä ja nyt. Laulumusiikkin panostava festivaali järjestetään tänä vuonna 32.kertaa. Taiteellinen vastaana Niina Keitel on ohjelmistoon tyytyväinen.

– Meillä on Suomen parhaita laulajia ja avajaiskonsertissa hurmuritenori, jota ei olla ei kuultu edes Kansallisoopperassa moneen vuoteen. Uskon, että tästä tulee ikimuistoinen tapahtuma, sanoo Keitel.

Avajaiskonsertissa Lemin kirkossa kuullaan Gioachino Rossinin Petite messe solennelle (Pieni Juhlamessu) vuodelta 1863.Teoksen esittävät kansainvälisesti tunnetut muusikot: sopraano Hanna Rantala, tenori Jussi Myllys, baritoni Arttu Kataja ja pianisti Manuel Lange sekä Maarit Peltoniemi. Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niina Keitel laulaa mezzosopraanon osuudet.

Festivaali kehottaa läsnäoloon

Musiikkijuhlien keskiössä on laulumusiikki. Festivaalin teema on tänä vuonna Tässä ja nyt. Taiteellisen vastaavan Nina Keitelin mukaan teema näkyy ohjelmistossa ja tunnelmassa.

– Se on moniselitteinen käsite. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että nautitaan elämästä tässä ja nyt, ja toisaalta sitä, että pysähdytään nauttimaan konserteistä tässä ja nyt, sanoo Keitel.

Musiikkijuhlien päätöskonsertissa_ Tässä iässä_ esiintyy näyttelijä Susanna Haavisto, säveltäjä ja pianisti Anna-Mari Kähärä ja sellisti Lea Pekkala.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään 30.7.-2.8.2015.