Petri Matikaisesta Pelicansin uusi päävalmentaja

Matikainen palaa Lahteen 10 vuoden jälkeen. Valmennustiimiin tekee paluun myös joukkueen omistajiin kuuluva Pasi Nurminen.

urheilu
Pasi Nurminen ja Petri Matikainen
Niko Rönkkö / Yle

Pelicans on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Petri Matikaisen. 48-vuotiaan valmentajan sopimus on kolmivuotinen. Pelicans irtisanoi edellisen päävalmentajan, Toni Lämsän lauantaina epäonnistuneen kauden jälkeen. Lämsä sai lähteä kesken sopimuskauden.

Lahtelaisjoukkue Petri Matikaiselle tuttu – mies toimi Pelicansin päävalmentajana kaudella 2004–2005. Matikaisen valmennusura käynnistyi edelliskaudella Pelicansin A-nuorten penkin takana.

Matikainen palaa Lahteen hyvillä mielin, vaikka pestin vastaanottaminen vaatikin nopean päätöksen.

– Ihmeellinen juttu, että aina nämä tulevat yllättäen ja yhtäkkiä. Toimitusjohtaja Kaarna soitti lauantaina ja siitä lähti pallo aika nopeasti pyörimään.

Pelicansin lisäksi Matikainen on työskennellyt myös Bluesin ja Helsingin IFK:n palveluksessa. Espoon vuosien aikana Matikainen valittiin kahdesti SM-liigan vuoden valmentajaksi. Kuluvalla kaudella Matikainen valmensi KHL:n Slovan Bratislavaa.

Toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan kolmivuotiset sopimukset ovat joukkueelle kallis, mutta tarpeellinen investointi tulevaisuuteen. Satsaus valmentajiin ei Kaarnan mukaan vaikuta pelaajabudjettiin.

Nurminen tärkeä aisapari

Matikaisen apuvalmentajaksi on nimitetty joukkueen osaomistaja Pasi Nurminen, joka kuului pussinokkien valmennusryhmään kausina 2005–2012. Aisapari Matikainen–Nurminen ovat valmentaneet yhdessä KHL-seura Omskissa sekä jääkiekkomaajoukkueessa. Nurmisen mukaantulo oli Matikaiselle kynnyskysymys.

– En olisi yksin edes tullut. Onneksi Pasi on mukana, hänellä suuri rooli tässä. Tunnemme toisemme, hän tietää, mitä odotan. Pasia tarvitaan tähän prosesiin, ja ehkä joku muukin vielä. olen hyvin yhteistyöorientoitunut, Matikainen painottaa.

Lahtelaisjoukkueen hilaaminen 12. sijalta SM-liigan kärkeen tulee oleman kovan työn takana. Matikainen vierittää vastuuta myös vanhemmille pelaajille.

– Aina se on vaikeaa tällaisessa kovassa ammattilaissarjassa. Turha tässä on rakennella siltoja kuuhun, työtä se teettää. Siinä mielessä joukkueen runkopelaajien rooli esimerkkinä on erittäin tärkeä.

Joukkueessa on vielä muutama paikka auki. Niiden täyttäminen tehdää huolella, lupaa Matikainen.

Matikainen aikoo hankkia itselleen asunnon Lahdesta, jota arvostaa myös kiekkokaupunkina.

– Fanikulttuuri on Lahdessa valtavan hyvä. Se oli pirun paha paikka, kun Bluesin kanssakin pelattiin. Sitä meininkiä pitää saada palautettua, Matikainen pohtii.