Lukon Dufva: "Nostosillat nostettu, vankeja ei oteta"

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufvan mukaan Oulun Kärpät on ehdoton mestarisuosikki, jota muut lähtevät haastamaan perjantaina alkavissa jääkiekkoliigan pudotuspeleissä.

urheilu
Lukon päävalmentaja Risto Dufva.
Jari Pelkonen / Yle

Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Rauman Lukko on vetäytynyt hiomaan miekkojaan ja kiillottamaan taistelukilpiään perjantaina alkaviin pudotuspeleihin. Joukkue ilmoitti, että median on turha tämän päivän jälkeen anoa joukkueelta kommenttia.

– Tossa poikien kanssa puhuttiin, että nostosillat nostetaan linnakkeesta ylös, vallihaudat täytetään krokotiileillä, katapultin jouset viritetään ja öljyt keitetään. Pääkallolippu nostetaan salkoon, sillä nyt on paras leikkiaika. Vankeja ei oteta, sillä teemalla mennään, uhoaa päävalmentaja Risto Dufva.

Lukko saa vastaansa perjantaina Kuopion Kalpan, jota vastaan kuluneella kaudella käydyistä otteluista Lukko vei kaksi ja Kalpa kaksi. Kalpan voitot tulivat voittolaukauskilpailujen jälkeen. Runkosarjassa kamppailut olivat Dufvan mukaan erittäin tiukkoja.

– Vanhat puukot ja puntarit voidaan heittää nurkkaan. Meidän kuntopuntari alkaa perjantaina, kun Kalpa sen testaa. Se tiedetään, että Kalpa on äärimmäisen hyvä vastustaja, runkosarja jo sen näytti, Dufva sanoo.

Lukko haluaa kirkastaa pronssinsa

Runkosarjan viimeisen kuukauden kirivaiheessa Lukko osoitti herkkyytensä pelaamalla paikoin erittäin näyttävää jääkiekkoa. Mestarisuosikin viittaa Dufva ei suostu silti joukkueelleen pukemaan.

– Eihän tässä ole kuin yksi mestarisuosikki. Kaikki me muut haastamme Oulun Kärpät, Dufva toteaa.

– Joukkue lähtee siitä, että viime kauden kolmatta sijaa parannetaan. Mestaruus on äärimmäisen kova tavoite, joka on ihan yhtä mahdollinen meille kuin muillekin joukkueille. Silloin, kun Lukko on parhaimmillaan, se on erittäin hankala muille joukkueille voittaa, Dufva päättää.