1. yle.fi
  2. Uutiset

Tulevaisuuden suunnitelmat kypsyivät vuorotteluvapaalla

Lappeenrantalainen Virva Vehmaa ei palannut vuorotteluvapaalta takaisin entiseen työhönsä, vaan sanoi itsensä irti ja ryhtyi yrittäjäksi.

vuorotteluvapaa
Virva Vehmaa Lappeenranta
Yle

Virva Vehmaa otti vuorotteluvapaallaan aikaa itselleen ja perheelleen.

–Tapailin ystäviä ja liikuin paljon. Tämä nykyinen elämä on sen verran hektistä, ettei aika oikein tunnu riittävän kaikkeen, sanoo kolmen koululaisen äiti.

Puolen vuoden aikana Virva Vehmaa pohti myös elämänsä suuntaa. Parasta kuitenkin oli vapaus.

– Kun sai aikaa hengähtää työelämän oravanpyörästä, niin se varmasti luo virkistää jokaista, sanoo Vehmaa.

"Suosittelen vuorotteluvapaata kaikille"

Alkuperäissuunnitelman mukaan hengähdystauon kiivasrytmisestä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisesta piti riittää Vehmaalle. Toisin kuitenkin kävi eikä Vehmaa koskaan palannut takaisin palkkatyöhön.

– Minulle tarjoutui syksyllä mahdollisuus, kun Robert’s Coffee haki yrittäjää Lappeenrantaan. Laitoin sinne hakemukset, ja talvella minut valittiin. Jatkan nyt suoraan yrittäjänä, kertoo toukokuussa kahvilan avaava Vehmaa.

Hänen ratkaisunsa poikkeaa totutusta, sillä yleensä vuorotteluvapaalle jääneet palaavat takaisin entiseen työhönsä. Vehmaa suosittelee vuorotteluvapaata kaikille, jos siihen vain on mahdollisuus.

– Ja varsinkin sellaisessa tilanteessa, jos tuntuu, että elämä vain junnaa paikoillaan, niin kyllä vuorotteluvapaasta varmasti saa uutta virtaa, sanoo Vehmaa.

Hän lisää, että entinen työnantaja, yksityisen sektorin suuryritys, suhtautuu vuorotteluvapaaseen erittäin kannustavasti. Sijaisen saaminen taloushallinnossa työskennelleen Vehmaan vuorotteluvapaan ajaksi ei myöskään tuottanut vaikeuksia.

Lue seuraavaksi