yle.fi-etusivu

Ikea kyllästyi kuurupiiloa leikkiviin aikuisiin: On vaikea huolehtia turvallisuudesta, jos emme löydä heitä

Belgiasta viime kesänä alkaneessa villityksessä aikuiset sopivat Facebookissa lähtevänsä joukolla leikkimään Ikean myymälään.

Ulkomaat
Ikean logo.
Mauritz Antin / EPA

Ruotsalainen huonekaluketju Ikea on saanut tarpeekseen myymälöissä kuurupiiloa leikkivistä aikuisista. Ikea vaatii, että Belgiasta viime kesänä alkunsa saaneelle ja useisiin Euroopan maihin levinneelle villitykselle on nyt saatava loppu.

Leikkiä varten on luotu Facebook-ryhmiä, joissa aikuiset sopivat, missä Ikean myymälässä seuraava kuurupiilo leikitään. Esimerkiksi Hollannin Eindhovenissa Ikea-kuurupiiloon ilmoittautui yli 32 000 ihmistä, Amsterdamissa (siirryt toiseen palveluun) 19 000 ihmistä ja Bredassa (siirryt toiseen palveluun) 5 700 ihmistä. Tšekin Prahassa (siirryt toiseen palveluun) vastaavaan tapahtumaan oli lähdössä 1 100 ihmistä.

Tapahtumia on peruttu Ikean vaatimuksesta. Ikean mukaan leikki on karkaamassa käsistä ja asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen on vaikeaa.

– Meidän on varmistettava, että ihmiset ovat turvassa myymälöissämme. Se on vaikeaa, jos emme edes tiedä missä he ovat, Ikean tiedottaja Martina Smedberg huokaisi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).