Kansanedustajaehdokkaat yleisön tentattavaksi: Ylen Savo-Karjalan vaalitentit alkavat tänään

Ensimmäinen Ylen Savo-Karjalan vaalitentti järjestetään tiistaina Kuopion kaupungintalolla. Mukana on 11 kansanedustajaehdokasta, yksi jokaisesta puolueesta. Lähetystä voi seurata myös radiosta tai netistä.

vaalikeskustelut
Eduskuntavaalit 2015 -logo.
Yle Uutisgrafiikka

Yle Pohjois-Karjalan ja Yle Savon järjestämät suuret vaalitentit käynnistyvät tänään tiistaina Kuopiossa. Ensimmäisessä vaalitentissä on mukana 11 kansanedustajaehdokasta, yksi jokaisesta puolueesta.

Tentattavana ovat kokoomuksen Sari Raassina, perussuomalaisten Kimmo Kivelä, itsenäisyyspuolueen Eero Seppänen, keskustan Seppo Kääriäinen, kristillisdemokraattien Sari Essayah, SKP:n Anne Ruuskanen, vasemmistoliiton Kaarlo Julkunen, vihreiden Harri Auvinen, SDP:n Mia Hahtala, piraattipuolueen Pekka Mustonen sekä Suomen työväenpuolueen Juhani Tanski.

Yleisölle avoin vaalitentti järjestetään Kuopion kaupungintalon juhlasalissa kello 18 alkaen. Jos tenttejä ei pääse seuraamaan paikan päälle, niitä voi kuunnella suorana lähetyksenä sekä Radio Savon että Pohjois-Karjalan radion taajuuksilta. Lisäksi vaalitenttejä voi seurata suorana Yle Areenasta sekä liveseurantana aluetoimitusten verkkosivuilta.

Yleisö voi lähettää tenttiin osallistuville ehdokkaille kysymyksiä osoitteisiin savo@yle.fi ja pohjoiskarjala@yle.fi jo ennakkoon. Ennakkoon ja myös tentin aikana kysymyksiä voi laittaa Twitterissä aihetunnisteella #yletenttikuopio ja Facebookissa Yle Savon tai Yle Pohjois-Karjalan Facebook-profiiliin.

Seuraava tentti järjestetään viikon päästä, 24. maaliskuuta Joensuun Normaalikoulun auditoriossa.

_Juttua tarkennettu 17.3. kello 13.42: Muutos 2011 -puolueen paikalle ilmoitettu edustaja ei ole mukana tentissä. _