50 000 AC/DC-fania pakotetaan kulkemaan jalan Hämeenlinnan megakonserttiin

Hämeenlinnan kaupunki on päättänyt panna konserttiyleisön käyttämään jalkojaan heidän saapuessaan AC/DC:n heinäkuiseen konserttiin Kantolan festaripuistoon. Bussikyytejä ei tarjota eikä henkilöautoja lasketa lähelle.

musiikki
Kuopista varoittava liikennemerkki tien sivussa

Hämeenlinnan kaupunki pakottaa noin 50 000 konserttivierasta käyttämään omia jalkojaan siirryttäessä Kantolan jättimäiseen festaripuistoon.

Puisto korkataan käyttöön kesäkuussa paikallisin voimin, mutta varsinainen koetinkivi tulee eteen 22. heinäkuuta, kun puistossa konsertoi australialainen AC/DC.

Festarikansa saa vaeltaa paikan päälle jalan ja myös yksityisautoilua tapahtumapuiston läheisyydessä rajoitetaan. Edes bussikuljetuksia ei konserttipaikalle ole tarkoitus järjestää, sanoo toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehitys Oy:stä.

Näin muissakin suurissa tapahtumissa siirrytään konserttipaikalle

Mervi Käki

– Kun yleisöä on tulossa tuhansia, bussikuljetuksista ei ole loppujen lopuksi paljon apua. Jalankulkijoita on joka tapauksessa paljon liikkeellä, ja bussien liikkuminen ihmisten seassa on hankalaa.

Hämeenlinnan rautatieasemalta tulee Kantolan tapahtumapuistoon matkaa pari kilometriä. Käki uskoo, että matka ei ole ongelma.

– Kesällä matka taittuu mukavasti. Näin muissakin suurissa tapahtumissa siirrytään konserttipaikalle. Tämä on varmasti ihmisille tuttua.

Festaripuistoon vievä pääväylä revitään kesäksi auki

Oman haasteensa konserttiyleisön kulkureitille tuo Kantolaan vievän Vanajantien mittava remontti, joka alkaa huhtikuussa.

Konsertti on huomioitu remontin suunnittelussa, kertoo Hämeenlinnan kaupungin kunnallistekniikan suunnittelija Esa Ränkman.

– Konsertin aikana työmaa järjestetään niin, että sen ohi on turvallista kulkea. Remontti sulkee osan tiestä jossain vaiheessa, mutta konsertin aikaan siellä pystyy kulkemaan jalan.

Vuosi 2016 tulee olemaan Kantolassa tätä kesää vilkkaampi

Mervi Käki

Vaikka Vanajantien remontti osuu hankalaan aikaan, Mervi Käen mukaan tie on syytä hoitaa kuntoon juuri nyt.

– Vuosi 2016 tulee olemaan Kantolassa tätä kesää vilkkaampi. Tulevaa ajatellen tien on kunnostaminen on nyt järkevää.