1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koulu-uhkaukset jatkuvat Ylöjärvellä – nyt viestejä tuli useaan kouluun

Uhkaavia sähköpostiviestejä lähetettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä viiteen Ylöjärven kouluun. Sivistysjohtaja arvioi, että uhkailija olisi sama, joka aiemmin lähetti viestejä Viljakkalan kouluun.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Koulu-uhkaukset sekoittavat yhä pahemmin koulutyötä Ylöjärvellä. Uhkaavia viestejä lähetettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä viiteen Ylöjärven kouluun.

Sivistysjohtaja Matti Hurstin mukaan kouluissa on tällä hetkellä poikkeusjärjestelyjä poliisin ohjeiden mukaan.

Sähköpostiviestejä on tullut lukioon, Ylöjärven yhtenäiskouluun, Veittijärven kouluun, Kurun yhtenäiskouluun ja Viljakkalan kouluun.

Ylöjärven kaupunki on lähettänyt tiedotteen kaikille ylöjärveläiskoulujen oppilaiden huoltajille.

Asiasta keskustellaan luokissa

Kaupungin mukaan koulupäivä pidetään kaikilla kouluilla normaalisti. Myös muilla kuin uhkauksia saaneilla kouluilla kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen.

Sivistysjohtajan mukaan tilanne kouluilla on rauhallinen. Asiasta keskustellaan luokissa oppilaiden kanssa.

Vanhemmat voivat halutessaan kysyä lisätietoja ensisijaisesti koulun ja kodin välisen viestintäjärjestelmän Wilman kautta.

Ylöjärven lukion luona käyneen Yle Tampereen toimittajan mukaan rakennuksen pihalla on hiljaista ja ovet on lukittu. Ylöjärven lukio sijaitsee koulutuskeskus Valossa, jossa on myös muun muassa ammattiopiston opetusta.

Myös Ylöjärven yhtenäiskoululla oli rauhallista.

Jälleen sama uhkailija?

Sivistysjohtaja arvioi lukioon tulleiden viestien perusteella, että niiden lähettäjä on sama, joka aiemmin uhkaili Ylöjärven Viljakkalan koulua.

Hurstin mukaan kaikista viesteistä on ilmoitettu poliisille.

Viljakkalan koulu oli maaliskuun alussa kaksi päivää suljettuna uhkausten vuoksi. Koululle tulleiden uhkausviestien vuoksi opetus järjestettiin turvallisuussyistä tilapäistiloissa.