1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylöjärven kouluja on uhkailtu jo puolitoista kuukautta

Viljakkalan koulu alkoi saada uhkaavia viestejä helmikuun alussa. Poliisi on aiemmin sanonut, että viestien lähettäjän jäljille on hyvin vaikea päästä.

Kuva: Yle

Viljakkalan koulu sai ensimmäisen uhkausviestin 2. helmikuuta. Viestejä on tullut puolentoista kuukauden aikana kymmeniä.

Uhkauksia ovat saaneet myös Ylöjärven kaupungin työntekijät ja jotkin tiedotusvälineet. Viestejä on tullut myös poliisin palautepostiin. Viesteissä on mainittu pommeja, puukkoja ja erilaisia aseita.

Maaliskuun 2. päivänä Viljakkalan koulun henkilökunta päätti sulkea koulun kahdeksi päiväksi. Keskiviikkona 4. maaliskuuta koulussa pidettiin tiedotustilaisuus kouluun kohdistuneista uhkauksista.

Tiedotustilaisuudessa päätettiin, että opetus jatkuisi normaalisti seuraavana päivänä koulun omissa tiloissa. Sen jälkeen koulutyötä on jatkettu normaalisti.

Tiistain vastaisena yönä uhkausviestejä tuli lisää. Tällä kertaa niitä saivat Viljakkalan lisäksi Kurun yhtenäiskoulu, Veittijärven koulu, Ylöjärven lukio ja Ylöjärven yhtenäiskoulu.

Viljakkalan uhkauksien tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen totesi aiemmin, että on mahdollista, että viestien alkuperää ei saada selville. Internetistä voi ladata ohjelmistoja, joilla sähköpostin lähettäjä voi häivyttää jälkensä.