1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylöjärveläisäiti haki lapsensa pois uhatusta koulusta: ”Lapset eivät tienneet asiasta mitään”

Koulu-uhkausten kohteeksi joutuneissa kouluissa on rauhallista. Ylöjärven kaupungin mukaan lasten kanssa keskustellaan asiasta luokissa.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Jotkut vanhemmat ovat hakeneet lapsensa pois koulusta Ylöjärvellä uhkausten vuoksi. Maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä viiteen Ylöjärven kouluun tuli uhkausviestejä sähköpostitse.

Ylöjärven yhtenäiskoulun pihassa lapsiaan oli noutamassa Katjaksi esittäytynyt nainen. Hän ei halunnut kertoa sukunimeään julkisuuteen.

– Tulin varmuuden vuoksi hakemaan lapset pois, ettei sitten tarvitse jossitella, Katja sanoi.

Hänen lapsensa eivät olleet vielä ehtineet kuulla uhkauksista mitään.

– Luokissa ei ilmeisesti ollut vielä puhuttu asiasta. Lähdin heti hakemaan lapsia, kun sain tietää asiasta, Katja sanoi.

Koulua pyritään jatkamaan normaalisti

Ylöjärven yhtenäiskoulun lisäksi uhkauksen kohteeksi joutuivat Ylöjärven lukio, Veittijärven koulu, Kurun yhtenäiskoulu ja Viljakkalan koulu.

Viljakkalan kouluun uhkaussähköposteja on tullut jo aiemmin. Koulu oli maaliskuun alussa suljettuna kaksi päivää turvallisuussyistä.

Yle Tampereen haastattelema Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro sanoo, että uhkaukset eivät vaikuta koulutyöhön. Tuomennoro sanoo, että kouluissa yritetään olla niin rauhallisin mielin kuin tällaisessa tilanteessa on mahdollista.

Poliisi tutkii sähköpostiviestejä laittomina uhkauksina ja sanoo tekevänsä yhteistyötä koulujen kanssa.

Poliisi on aiemmin sanonut, että lähettäjän henkilöllisyyttä on vaikea selvittää.