Kaupungin mukaan uimavesi on juomavettä puhtaampaa – säästösuihkuista huolimatta

Vettä säännöstelevistä säästösuihkuista huolimatta ihmiset eivät mene töhnäisinä altaaseen, Oulun kaupungilta vakuutetaan. Suihkusta saa vettä vain 30 sekuntia kerrallaan ja rajoitetulla paineella.

Kotimaa
Raksilan uimahallin allas.
Uimahallin vedenlaatu on tarkassa syynissä eikä suihkuista säästäminen vaikuta vedenlaatuun, kaupungilta vakuutellaan.Pekka Loukkola / Yle

Oulun uimahallin vesi ei ole muuttunut likaiseksi, vaikka suihkujen toimintaa on säännöstelty. Näin vakuuttaa liikuntapalvelujen isännöitsijä Jari Leviäkangas Oulun kaupungilta. Viime vuonna asennetut säästösuihkut toimivat vain 30 sekuntia kerrallaan ja rajoitetulla paineella.

– Mitään semmoisia viitteitä siitä, että uintivesi olisi entistä likaisempaa, ei ole olemassa.

Hän sanoo, että vedenlaatua valvotaan tarkasti. Sitä myös puhdistetaan entistä tehokkaimmilla keinoilla. Sekä Oulun uimahallissa että Raatin uimahallissa puhdistukseen käytetään muun muassa uv-valolaitteita.

– Kyllähän uintivedellä on tiukemmat vaatimukset kuin juomavedellä, koska se jatkojalostetaan juomavedestä.

Säästösuihkut laitettiin Oulun uimahalliin eli Raksilan uimahalliin viime vuoden aikana. Monia ne ovat ärsyttäneet, koska vedentulo loppuu kesken. Suihkuista on kuitenkin tullut kymmenientuhansien eurojen säästöt. Leviäkangas sanoo, että muutoksia suihkujen toimintaan ei ole tulossa, koska muutokset söisivät säästöt.

– Painaa toisen kerran vain sitä nappia.