1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sampo-Rosenlew

Yllätys: Lautakunta ei hyväksy Rosenlewin talon myyntiä

Puimuritehdas Sampo-Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiö haluaa ostaa Porin jokirannasta Rosenlewin vanhan pääkonttorin. Tekninen lautakunta ei hyväksy apulaiskaupunginjohtajan neuvottelemaa sopimusta.

Sampo-Rosenlew
autoja parkissa talojen edessä
Antti Laakso / Yle

Porin tekninen lautakunta on päättänyt esittää, että sopimus Rosenlewin vanhan pääkonttorin myynnistä puimuriyhtiö Sampo-Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiölle hylätään.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus (kok.) julkisti viime viikolla kiinteistöyhtiön kanssa neuvotellun sopimuksen. Siinä SR-kiinteistöt lupautui ostamaan kivi-Porissa Kokemäenjoen rannassa sijaitsevan arvokiinteistön kahdella miljoonalla eurolla.

Äänestyspäätös

Tekninen lautakunta katsoi tiistai-iltana pitämässään kokouksessa äänestyksen jälkeen äänin 6–5, että sopimusta ei pidä hyväksyä. Lautakunnan kokouksessa myyntiä vastaan olivat SDP ja vasemmistoliitto sekä perussuomalaiset.

Lautakunnan kokousta vetänyt varapuheenjohtaja Helvi Walli (kok.) sanoo toivovansa, että kaupunginhallitus tekisi toisenlaisen päätöksen. Wallin mukaan lautakunnan enemmistö on toivonut myynnistä tarjouskilpailua.

Tekninen lautakunta on viime aikoina ryhtynyt vaatimaan kaupungilta kilpailuttamisia. Esimerkiksi kävelykadun vuokrasopimuksen siirtoa matkailuyhtiö Maisalta lehtiyhtiö Lallille ja Satakunnan Viikolle ei ole hyväksytty ilman kilpailutusta.