1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi kaipaa yleisön vihjeitä: Ylöjärven koulu-uhkauksista tietää joku muukin

Poliisi pitää Ylöjärven koulu-uhkauksia ilkivaltana. Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen mukaan poliisi uskoo, että viestit on lähettänyt sama henkilö, joka on aiemmin uhannut Viljakkalan koulua.

Kuva: Marko Melto / Yle

Viiden ylöjärveläisen koulun henkilökunta sai uhkaavia sähköposteja maanantain ja tiistain välisenä yönä. Poliisi uskoo, että lähettäjä on sama henkilö, joka on uhkaillut Viljakkalan koulua helmikuun alusta lähtien.

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen mukaan uhkaajan henkilöllisyys ei selviä sähköposteista. Lähettäjä on salannut jälkensä internetistä saatavilla ohjelmistoilla.

– Aikaisempien Viljakkalan koulun saamien uhkausten osalta se polku on käyty loppuun. Uusimpien viestien osalta selvittely on osittain kesken, mutta näyttää siltä, että sitä tietä me emme pääse lähettäjän jäljille.

Poliisi jatkaa tutkintaa perinteisin keinoin. Yleisön apua kaivataan ja pienetkin vihjeet otetaan vastaan.

– Tiettyjä asioita on tullut ilmi lähinnä koulujen henkilökunnalta, ja asioita selvitellään edelleen. Tässä on nyt selvästi kyseessä oireileva ihminen, jolla on jonkinlainen motiivi tiettyjä kouluja ja ehkä erityisesti Viljakkalan koulua kohtaan.

Kuka tietää uhkauksista?

Uhkailu alkoi helmikuun alussa Viljakkalan koulusta. Koulu oli maaliskuun alussa suljettuna kaksi päivää uhkausten vuoksi. Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi pyytää yleisön apua tapauksen selvittämiseksi.

– Uskomme, että jollakin muullakin kuin tekijällä on tietoa näistä uhkauksista. Poliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan hyvin matalalla kynnyksellä tiedoistaan ja havainnoistaan. Päätavoite on saada häirintä lopetetuksi ja koulu toimimaan normaalisti.

Tapauksia tutkitaan laittomana uhkauksena. Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi rauhoittelee ylöjärveläisiä.

– Ymmärrämme koulujen oppilaiden, heidän vanhempiensa ja henkilökunnan huolen. Poliisi pyrkii arvioimaan sisällöstä, millainen uhka todellisuudessa on. Olemme uusissakin viesteissä päätyneet siihen, että nämä ovat ilkivaltaa. Neuvomme ylöjärveläisiä olemaan rauhallisesti – koulutoimi voidaan järjestää normaalisti. Toki tätä arvioidaan uudestaan, jos tulee uusia viestejä.