Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunginteatteri sai naisjohtajan

Helsinkiläinen Helka-Maria Kinnunen on valittu Kajaanin kaupunginteatterin johtajaksi. Kinnunen aloittaa vuoden 2016 alussa.

Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Helka-Maria Kinnunen työskentelee tällä hetkellä vapaana taiteilijana ja pedagogina, mutta 1.1.2016 hän aloittaa Kajaanin Kaupunginteatteri – Alueteatteri -liikelaitoksen johtajana. Kinnusen valinnan takana oli niin teatterin henkilökunta kuin liikelaitoksen johtokuntakin. Valinnan teki tiistaina Kajaanin kaupunginhallitus.

Kinnunen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 1982, teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1997, teatteritaiteen tohtoriksi vuonna 2008 ja teatteripedagogiksi vuonna 2012.

Näyttelijänä hän on toiminut Kuopion ja Lahden Kaupunginteattereissa. Hän on myös vieraillut näyttelijän tehtävissä useissa eri teattereissa sekä toiminut lehtorina ja tutkijakoulutettavana Teatterikorkeakoulussa ja yliopettajana Metropolia Ammattikorkeakoulun Esittävän taiteen koulutusohjelmassa.

Helka-Maria Kinnusella on valitsijoiden mukaan laaja-alainen kokemus teatterialalta. Hän on ohjannut, käsikirjoittanut ja toiminut monialaisissa työryhmissä esiintyjänä, koollekutsujana ja dramaturgina.