Kittilän kunnanhallitus: Valitukset ex-kunnanjohtajan potkuista hylättävä

Kittilän kunnanhallituksen mukaan ex-kunnanjohtaja Anna Mäkelän ja valtuuston puheenjohtaja Inkeri Yrityksen (vas.) valitukset on hylättävä. Mäkelä ja Yritys ovat valittaneet Kittilän kunnanvaltuuston päätöksestä, jolla Mäkelä irtisanottiin.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Potkuista on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Kittilän kunnanhallitus käsitteli maanantaina lausuntoa hallinto-oikeudelle. Äänin 8-1 kunnanhallitus hyväksyi kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajan Aki Maunulan (vas.) esitykset.

Kunnanhallitus muun muassa kiistää Mäkelän ja Yrityksen väitteet siitä, ettei Mäkelää olisi kuultu asianmukaisesti. Lisäksi kunnanhallitus katsoo, että Yritys on ottanut ikään kuin kanssatoimijan roolin suhteessa Anna Mäkelään.

Kittilän kunnanhallituksen piti antaa lausunto myös kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan (kesk.) valituksesta, joka koski samaa asiaa. Vt. kunnanjohtaja Esa Mäkinen aikoi esittää, että valitus jätetään tutkimatta. Mäkinen kuitenkin perui esityksensä.

Mäkisen esitys tilapäisen toimikunnan perustamisesta Levin hissisotkun ajaksi meni nurin. Kunnanhallitus päätti maanantaina äänin 7-1, ettei toimikunnan perustamiseen ole tarvetta.