Pienpuolueiden eduskuntavaaliehdokkailla pienimmät vaalibudjetit

Eteläkarjalaisista ehdokkaista yli 50 000 euroa on ilmoittanut käyttävänsä kaksi ehdokasta. Muuten vaaleihin käytettävä summa vaihtelee ehdokkaiden kesken.

vaalit
Seteleitä.
Yle

Eteläkarjalaiset kansanedustajaehdokkaat käyttävät vaihtelevia summia rahaa kevään vaalikampanjointiin.

Ylen vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista yhdeksän käyttää vaaleihin rahaa 1000-5000 euroa. Joukossa on kristillisdemokraattien Eija Mertanen, Juha Rantalainen, Hilla Ryösö, Tarja Turunen ja Maiju Hölsä.

Tämän kokoluokan budjetti on myös keskustan Kairit Tahvolalla, perussuomalaisten Päivi Siveniuksella sekä vihreiden Anniina Kontiokorvella ja Marjaana Kanervolla.

Seuraavaksi yleisin budjetti on 20 000-50 000 euroa. Vaalikoneeseen vastanneista seitsemän käyttää tuon verran rahaa vaaleihin.

Joukossa on SDP:n Jukka Kärnä ja Anneli Kiljunen, kokoomuksen Anu Urpalainen ja Tuomas Telkkä, keskustan Ari Torniainen ja Kimmo Tiilikainen sekä perussuomalaisten Jani Mäkelä.

SDP:n ja perussuomalaisten ehdokkailla on myös 10 000-20 000 euron haarukkaan mahtuvia budjetteja. SDP:stä tämän verran vaaleihin on varannut Suna Kymäläinen ja Mikko Valtonen sekä perussuomalaisista Airi Aalto ja Ilpo Heltimoinen. Budjettiluokassa on myös keskustan Jukka Vuorinen.

Vihreiden Kimmo Klemola on ilmoittanut käyttävänsä vaaleihin 5000-10 000 euroa.

Suurimmat budjetit, yli 50 000 euroa, on keskustan Markku Heikkilällä ja kokoomuksen Jukka Kopralla. Heikkilä ilmoitti vaaligalleriahaastattelussa käyttävänsä vaaleihin 80 000 euroa.

Alle tuhannen euron budjetilla kampanjoivat eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden ehdokkaat eli Suomen työväenpuolueen Viola Heistonen, Piraattipuolueen Mika Aromaa, Itsenäisyyspuolueen Aarno Kaikko ja Esa Lehto sekä Kommunistisen työväenpuolueen Jarmo Knuutila.

Ylen vaalikoneeseen (siirryt toiseen palveluun) on vastannut 29 eteläkarjalaista ehdokasta.