Leevi Haapala nousee Kiasman johtoon

Haapala (s. 1972) toimii nykyisin Kuvataideakatemian professorina.

kulttuuri
Leevi Haapala.
Leevi Haapala.Petri Summanen / Kuvataideakatemia

Nykytaiteen museo Kiasman uudeksi johtajaksi on valittu Leevi Haapala.

Haapala (s. 1972) toimii nykyisin Kuvataideakatemian professorina. Haapala on aiemmin työskennellyt myös kuraattorina ja nykytaiteen tutkijana. Hän on väitellyt taidehistoriasta.

Tv-uutisten haastattelussa Haapala totesi olevansa helpottunut pitkän valintaprosessin jälkeen. Hän kertoi, ettei ollut alkuperäisellä hakijalistalla, vaan hänet löydettiin tehtävään headhunttauksen kautta.

– Olen avoin ja keskeltä joukkoa johtava, toivon että koko Kiasman osaaminen saadaan johtajakaudellani käyttöön. Kokeilevuuteni tulee näkymään nuorten kansainvälisten taiteilijoiden tuontina Kiasmaan. Satsaamme uusiin haasteisiin ja katsomme, miten nykytaiteen kenttä vastaa tulevaisuuden ajankohtaisin kysymyksin, Haapala sanoi.

– Yleensä museoissa aikasykli on pari vuotta eli kädenjälkeni alkaa näkyä viimeistään silloin, mutta osin ehkä jo aiemminkin, hän totesi.

Kiasman nykyisen johtajan Pirkko Siitarin viisivuotinen kausi päättyy maaliskuun lopussa.

Kiasman johtajan paikkaa haki viisi henkilöä. Valinnasta päättävä Kansallisgalleria metsästi sopivaa henkilöä myös ensimmäistä kertaa ympäri Pohjoismaita.