Netanjahu hehkuttaa vaalivoittoa jo Twitterissä

Tiistai-iltana julkistettujen ovensuukyselyjen perusteella pääministeri Benjamin Netanjahun Likud-puolue ja keskusta-vasemmistolainen sionistinen liitto ovat Israelin parlamenttivaaleissa hyvin tasaväkisiä.

Ulkomaat
Benjamin Netanjahu puhujankorokkeella
Epa / Tali Mayer

Israelin nykyinen pääministeri Benjamin Netanjahu on hehkuttanut ovensuukyselyjen tulosten julkistamisen jälkeen puolueensa "suurta voittoa" maan parlamenttivaaleissa. Hän kirjoitti Twitterissä, että kyseessä on suuri voitto Likudille ja Israelin kansalle.

Sionistisesta liitosta on puolestaan todettu, että kaikki on mahdollista siihen asti kunnes vaalien varsinaiset tulokset valmistuvat, kirjoittaa Haaretz. Sionistisen liiton johtaja Isaac Herzog sanoi kannattajilleen, että heillä on edelleen mahdollisuus muodostaa maahan hallitus. Hän sanoi tekevänsä kaikkensa sen eteen, että niin tapahtuu.

– Tulos mahdollistaa palaamisemme valtaan, hän kertoi kannattajilleen.

Ovensuukyselyjen perusteella Netanjahun oikeistolainen Likud-puolue ja keskusta-vasemmistolainen sionistinen liitto ovat vaaleissa hyvin tasaväkisiä.

Kahden televisiokanavan ovensuukyselyjen mukaan molemmat puolueet saisivat 27 paikkaa 120-paikkaisessa parlamentissa. Kolmannen kyselyn mukaan Likud saisi yhden paikan enemmän kuin sionistinen liitto.

Lopulliset vaalitulokset saadaan keskiviikkona.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset