1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sipilä Uutisluokan vaalitentissä: Politiikkaan pitää saada tulosvastuu

Helsingin Norssin uutisluokkalaiset kysyivät keskustan puheenjohtajalta Juha Sipilältä, pitäisikö luokkakoot määrätä laissa ja opettajien saada palkkaa tulosten perusteella? Kaupunkilaistytöt saivat myös selville, mitä Sipilä puuhaa autotallissaan Kempeleessä.  

Kotimaan uutiset
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Uutisluokkalaisten tentattavana.

Helsingin normaalilyseon uutisluokkalaisia kiinnosti, millainen ihminen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on. Sipilä paljastikin nuorille asioita, joita hänestä ei vielä julkisuudessa tiedetä.

– Aina kun mulla on mahdollisuus kotona Kempeleessä, menen autotalliin ja pistän siellä puusorvin ja metallijyrsimen käyntiin. Vaimon mielestä olen liian kova tekemään töitä.

Nuoret halusivat myös tietää yrittäjänä työskennelleen Sipilän kannan siihen, pitäisikö opettajienkin saada palkkaa tulosten mukaan.

– Tätä asiaa on vaikea mitata, mutta kyllä julkisellakin sektorilla pitäisi päästä enemmän tähän tulosvastu ullisuuteen. Ennen kaikkea politiikkaan pitää saada tulosvastuullisuus.

“Luokkakokoa ei pidä määrätä laissa”

Nuoret vaalitenttaajat nostivat tärkeäksi aiheeksi koulujen isot luokkakoot. Luokkakokoa Sipilä ei kuitenkaan lähtisi määräämään laissa.

– Suomessa on niin erikokoisia kouluja, että jos luokkakoko olisi tiukasti määrätty laissa, se voisi merkitä sellaisten koulujen lakkauttamista, joissa oppilaita on vähän.

Myös Sipilän varallisuus kiinnosti uutisluokkalaisia. Nuoret kysyivät suoraan, olisiko Sipilä valmis luopumaan miljoonistaan köyhien hyväksi.

– Olen tehnyt sitä koko ajan sen jälkeen, kun luovuin yrityksestäni. Olen auttanut lähinnä ylivelkaantuneita ihmisiä

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän vaalilupaus nuorille on: turvallinen maa, maailman paras koulutus ja velkaantumisen lopettaminen.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut luokasta haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi