1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. äitiysneuvolat

Äidit vastustavat neuvoloiden keskittämistä Mustasaaressa

Mustasaari on lakkauttamassa viisi äitiysneuvolaa ja keskittämässä palvelut yhteen paikkaan jo tänä keväänä. Kylissä asuvat äidit vastustavat suunnitelmaa.

äitiysneuvolat

Mustasaaren äitiysneuvolapalvelut keskitetään keväällä yhteen paikkaan. Hoivalautakunnan esityksen mukaan toiminta siirtyisi kokonaisuudessaan Sepänkylän terveyskeskukseen toukokuussa. Keskittäminen on osa Mustasaaren perusterveydenhuollolta vaadittavia yli 800 000 euron säästöjä.

Lakkautuslistalla ovat Norra Korsholmin, Raippaluodon, Sulvan, Helsingbyn ja Koivulahden äitiysneuvolat. Yli sata äitiä näissä kunnanosissa on vastustanut keskittämistä.

– Olemme huolissamme, että tämä on vain alkua. Sitä paitsi tämä on myös taloudellinen kysmys. Sepänkylä ei sijaitse minkään pikku matkan päässä Sulvalta, toteaa Sulvalla asuva äiti Ayla Bräster.

Terveysjohtaja Mikael Gädda puolustaa keskittämistä. Hänen mukaansa se on taloudellisesti välttämätöntä, ja myös hoidon taso pitää säilyttää määräysten mukaisena. Keskittämisellä tavoitellaan muun muassa mahdollisimman tasapuolista äitiyshuoltoa koko kuntaan.

Suunnitelmissa on, että lastenneuvola siirtyy vanhaan allasosastoon, ja keskitetty äitiysneuvola mahtuisi näin Sepänkylän terveyskeskukseen. Lautakunta päättää asiasta tänä iltana.

Lue seuraavaksi