1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Kajaanin ja Joensuun kaupunginteatterien yhteistyö valtakunnalliseen kilpailuun

Kaikkeuden enkelit osallistuu Pieksämäen Teatterimaratonin valtakunnalliseen monologikilpailuun maaliskuun lopulla. Monologin esittää Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijä Perttu Hallikainen. Esitys sai ensi-iltansa tammikuussa 2014 Kajaanissa.

Kuva: La Samoil / Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin ja Joensuun kaupunginteatterien yhteistyössä tekemä Kaikkeuden enkelit on valittu Pieksämäen Teatterimaratonin valtakunnalliseen monologikilpailuun. Monologikilpailu järjestetään 27.–29. maaliskuuta.

Kaikkeuden enkelit pohjautuu islantilaisen Einar Már Guðdmundssonin samannimiseen romaaniin. Monologin esittää Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijä Perttu Hallikainen, ja se on Joensuun kaupunginteatterin Aino Kiven ohjaama ja dramatisoima. Teos kertoo skitsofreniaan sairastuvan Paulin elämäkerran.

Esitys sai ensi-iltansa tammikuussa 2014 Kajaanissa, ja sitä on sen jälkeen esitetty noin 30 kertaa. Näytöksiä on ollut paitsi Joensuun, Kajaanin ja Kemin kaupunginteattereissa, myös muun muassa työväentaloissa, lukioissa, psykiatrisessa sairaalassa ja vankilassa.