Jalkapalloseuran ja valmentajan kiistasta valitetaan hovioikeuteen – työnantajan loukkaamattomuus kynnyskysymys

Jalkapalloseuran ja edustusjoukkueen entisen valmentajan riita-asiasta valitetaan hovioikeuteen. Kynnyskysymyksenä on työnantajan loukkaamattomuus. Osapuolilla on tapahtumista eriävät näkemykset.

urheilu

Oulun Palloseura-jalkapallo ry valittaa Rovaniemen hovioikeuteen Oulun käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta.

Riita-asiassa on kyse edustusjoukkueen entisen valmentajan Jeferson Piresin määräaikaisen työsopimuksen purkamisesta. Se liittyy Kemissä vuoden 2014 helmikuussa järjestetyn jalkapalloturnauksen tapahtumiin sekä Piresin ja seuran managerin ja hallituksen puheenjohtajan Miika Juntusen väleihin.

Tapahtumista erilaiset näkemykset

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n mukaan Pires jäi pois turnauksesta, käyttäytyi asiattomasti ja aggressiivisesti esimiestään eli manageria kohtaan ja loukkasi tämän koskemattomuutta lyönnillä.

Pires puolestaan vastasi käräjäoikeudessa, että manageri oli menettänyt malttinsa ja käyttäytynyt uhkaavasti.

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n asianajajan Petri Pehkosen mukaan työnantajan loukkaamattomuudelle ei annettu käräjäoikeudessa riittävää merkitystä, jonka vuoksi käräjäoikeuden tuomiosta valitetaan hovioikeuteen.

Asianajaja Petri Pehkosen mukaan osapuolten näkemykset ovat erilaiset myös työsuhteen purkuperusteiden osalta.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n maksamaan Piresille työsuhteen perusteettomasta päättämisestä korvauksia. Lisäksi oikeus hylkäsi seuran kanteen, jossa vaadittiin Piresiä suorittamaan sopimussakkoa.