Teemme juttua: Suosikkijärjestelmät töissä – lainvastaista syrjintää vai ansaittu palkkio? Syrjitäänkö sinun työpaikallasi?

Työpaikalla, työhönotossa ja potkujen antamistilanteessa työnantajan ns. suosikkijärjestelmät ovat suurin syrjinnän kokemisen syy työolotutkimuksissa. Suositaanko mielestäsi työpaikallasi tai entisessä työssäsi joitakuita perusteetta ja muita syrjivästi? Tuntuuko siltä, että pomojen suosikit saavat tai pitävät työpaikkansa muita helpommin?

Kotimaa
Kuvassa maassa lojuva likainen ja hylätty työrukkanen.
Anssi Leppänen / Yle

Yle tekee juttua syrjintäkokemuksista: vaikkapa palkitsemisjärjestelmiin tai sukulaisuuteen liittyvästä epäoikeudenmukaisesta suosinnasta. Syrjivä suosinta voi liittyä myös esimerkiksi tietojen jakamiseen, nimityksiin, työaikoihin tai palkkaan.

Keräämme kokemuksia myös siitä, jos koet, että jonkun työntekijän ns. suosinta työpaikoilla on reilua ja ansaittu palkkio hyvin tehdystä työstä. Tai että työpaikallasi kohdellaan jokaista tasa-arvoisesti vailla suosimista.

Jos haluat antaa yhteystietosi - vaikkapa haastattelua varten - tai lähettää muuta viestiä, laita postia osoitteeseen: merja.niilola@yle.fi

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.