1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Seitsemän vinkkiä autonpesuun – numero yksi: ”Auto kannattaa pestä heti, kun se on likainen”

Autoilijan yksi tyypillisimpiä virheitä on pestä auto huoltoaseman pihassa tuulilasinpesuun tarkoitetuilla välineillä.

Kotimaan uutiset
Autonpesua painepesurilla
Pertti Huotari / Yle

Useimpia autoja koristaa pitkän talven ja alkukevään loskan jäljiltä paksu likakerros. Monenlaisilla teillä ajetut autot ovat savisia ja hiekkaisia ja lika saattaa olla tiukassakin. Näillä neuvoilla putsaat autosi itse uljaaseen kevätkuntoon.

1. Auto kannattaa pestä heti, kun se on likainen. Maalipinnan kannalta on parempi, että autoa pestään ja vahataan säännöllisesti.

2. Huuhtele erittäin hiekkaisesta ja likaisesta autosta aluksi joko painepesurilla tai puutarhaletkulla enimmät savet pois. Jos auton kyljessä ei ole hiekkapölyä, voit levittää liotusaineen kuivaan pintaan.

3. Varaa pesua varten lämmintä vettä sankoon, puhdas harja tai pehmyt vaahtokumisieni sekä autonpesuun tarkoitettua ainetta. Astianpesuaine ottaa lian lisäksi myös vahan, joten se ei sovellu autonpesuun, jos et halua vahata autoa heti pesun jälkeen.

4. Kuivaa lopuksi säämiskällä. Jos auton pintaan jää vesipisaroita, pöly tarttuu siihen helpommin ja auto on nopeammin kirjava.

5. Muista, että autoa ei voi pestä missä tahansa, esimerkiksi kerrostalon pihassa ei sovi ryhtyä autonpesuun.

6. Älä pese autoa huoltoaseman pihassa tuulilasinpesuun tarkoitetuilla välineillä.

7. Älä huuhtele autoa painepesurilla liian kovalla paineella tai liian lähellä autonpintaa. Pinta ei kestä sellaista käsittelyä.

Neuvot antoi Autoliiton Pohjois-Savon piirin piirinjohtaja Kari Kuokkanen.

Lue seuraavaksi