1. yle.fi
  2. Uutiset

Digilehtien levikit vahvassa kasvussa

Sanomalehtien digitaalisten versioiden levikit ovat vahvassa kasvussa. Samaan aikaan paperilehtien tilaukset laskevat.

Kotimaan uutiset
Helsingin sanomien digilehti
Sanoma Media Finlandin julkaisuista ilmaiseksi luettavina ovat olleet niin Helsingin Sanomien kuin monien aikakauslehtienkin näköislehdet. Jarkko Heikkinen / Yle

Tuoreimman levikkitilaston mukaan sanomalehtien digiversioiden tilaajamäärät ovat vahvassa kasvussa. Kasvu näkyy erityisesti mobiilikäytössä.

Sanomalehtien liiton (siirryt toiseen palveluun) mukaan painettujen lehtien lukeminen on laskevassa trendissä, tietokoneelta lukeminen suurin piirtein ennallaan, ja kännykkä- ja tablettikäyttö kasvavat.

Media Audit Finlandin viime vuoden levikkitilaston mukaan digilehdet ovat erittäin vahvan kasvun vaiheessa. Esimerkiksi Aamulehden digiversio tuplasi tilausmääränsä, ja sillä oli vajaat 21 000 tilaajaa. Aamuleden paperiversiolla on noin 110 000 tilaajaa.

Myös muilla Media Audit Finlandin tilaston digilehdillä kasvu on vahvaa. Ilkan digilehti kasvoi 65%, Kainuun Sanomien 47% ja Karjalaisen 64%.

Viisipäiväisen Koillissanomien digilehden kasvu oli hurjat 161% kokonaistilausmäärään 327. Painetun Koillissanomien levikki on 6 147.

Tilastoiduista digilehdistä ainoana laski Maaseudun Tulevaisuus 1,7%. Sen levikki oli kuitenkin kova noin 71 200, kun paperisen Maaseudun Tulevaisuuden levikki oli noin 79 000 (-2,3%).

Lue seuraavaksi