Minna Canthin kotitalon kaupasta allekirjoitettu esisopimus

Minna Canthin kotitalon Kanttilan myynti on varmistumassa. Kulttuurineuvos Veijo Baltzar ja rakennusliike NCC ovat allekirjoittaneet kaupasta esisopimuksen.

Kotimaa
Veijo Baltzar
Timo Heikura / Yle

Minna Canthin kotitalon Kanttilan myynti on varmistumassa Kuopiossa. Kulttuurineuvos Veijo Baltzar ja rakennusliike NCC ovat allekirjoittaneet kaupasta esisopimuksen ja kaupan käsiraha on maksettu. NCC:n mukaan lopullinen kauppakirja allekirjoitetaan kesäkuussa.

Baltzarin mukaan Kanttilan uudeksi nimeksi tulee Kulttuuri-ja kongressikeskus Baltzar Kanttila. Kulttuurineuvos Veijo Baltzar sijoittaa kauppahinnan lisäksi omaa rahaa noin puoli miljoonaa euroa rakennuksen kunnostukseen. Baltzarin mukaan kunnostuksen loppurahoitusta on tarkoitus koota keräyksin. Hän aikoo hakea kunnostukseen avustusta myös valtiolta.

Tiloihin aiotaan rakentaa muutamia asuntoja työntekijöille. Kaupungin kanssa on neuvottelut käynnissä tilojen vuokraamisesta kaupungin tarpeisiin, kuten matkailupalveluiden käyttöön. Keskukseen kaavaillaan tiloja myös ylioppilasteatterille ja monikulttuuriselle teatterille.

Suunnitelmissa on myös kulttuuriravintola ja juhlatiloja sekä harjoitustiloja tanssinharrastajille. Suunnittelusta Vastaa Veijo Baltzar itse avustajineen sekä etsinnässä oleva kuopiolainen arkkitehtitoimisto.

Kanttilan korjaustyöt on tarkoitus käynnistää loppukesällä.