Lallukan taiteilijakodin remonttiin satojen tuhansien eurojen lahjoitus

Suomen Kulttuurirahasto tukee Töölössä sijaitsevan taiteilijakodin remonttia 450 000 eurolla. Lallukasta vastaavan säätiön pitää kerätä kolmannes 11 miljoonan euron remontin kustannuksista itse. Nyt kasassa on noin puolet.

kulttuuri
Taiteilijakoti Lallukka.
Taiteilijakoti Lallukka remontoidaan perusteellisesti.Yle

Suomen Kulttuurirahasto tukee Lallukan taiteilijakodin remonttia.

Kulttuurirahasto on myöntänyt Töölössä sijaitsevan taiteilijakodin remonttiin 450 000 euroa. Avustuksella korjataan mm. kaksi suurta ateljeehuoneistoa, jotka nimetään lahjoittajan mukaan Suomen Kulttuurirahaston nimikkoateljeiksi.

Remontti maksaa kokonaisuudessaan noin 11 miljoonaa euroa, josta Helsingin kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö maksavat molemmat yhden kolmasosan.

Lallukkaa ylläpitävä säätiö on etsinyt loppurahoitusta eri säätiöiltä ja yksittäisiltä lahjoittajilta, jotta talon toiminta saadaan turvattua myös jatkossa. Kulttuurirahaston lahjoituksen myötä koossa on vajaat puolet eli noin 1,5 miljoonaa euroa.

Aiemmin saman suuruisia avustuksia on saatu muun muassa Tove Janssonin perikunnalta sekä ARA:lta.

Juho ja Maria Lallukan taitailijakoti -säätiön asiamies Timo Turja pitää nyt saatua avustusta merkittävänä.

Turja muistuttaa, että säätiön säännöissä sanotaan, että taiteilijoiden on voitava asua Lallukassa kohtuullista korvausta vastaan, joten vuokria ei taiteilijatalossa voi kovin paljoa nostaa rahoituksen turvaamiseksi.

Remontti on alkanut ja sen on määrä valmistuavuoden 2017 alussa.

Taiteilijakoti valmistui Töölöön vuonna 1933.

Lallukassa on asunut vuosien varrella lähemmäs 300 eri taiteenalojen edustajaa.