Video: SaiPan päävalmentaja: "Tällä hetkellä Kärpät on Suomen paras joukkue"

Perjantaina SaiPa kohtaa Kärpät Oulussa. SaiPan päävalmentaja painottaa puolustuksen tärkeyttä ja uskoo joukkueensa pystyvän järkyttämään Kärppien tasapainoa.

urheilu
Pekka Tirkkonen

Viime viikonloppuna SaiPa voitti Porin Ässät lukemin 6-0 ja perjantaina SaiPa marssii Ouluun haastamaan Kärpät.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertoo runkosarjan lopun olleen joukkueelle vaikea. Tämä näkyi HIFK:ta ja Bluesia vastaan pelatuissa otteluissa, joissa SaiPa kärsi karvaat tappiot.

Ässiä vastaan peli kuitenkin luisti huomattavasti paremmin. Tirkkosen mukaan voitto oli tärkeä.

– Joukkue onnistui palautumaan hyvin ja oli nälkäinen. Saimme onnistumisia kovan työn kautta ja se vapautti energiaa joukkueessa. Porissa pelattiin tärkeä peli. Pelin edetessä oli vahva tunne, että se kääntyy vielä meille. Jaksettiin puolustaa eikä annettu Ässille paikkoja, Tirkkonen kuvailee ottelun etenemistä.

Taisteluparit kohtaavat Oulussa

Perjantain pelissä SaiPalla on altavastaajan asema, mutta se ei päävalmentajaa huoleta.

– Tällä hetkellä Kärpät on Suomen paras joukkue: rutinoitunut ja kokenut. Kärpät pelaa todella vahvaa joukkuepeliä, eivätkä he anna ilmaisia maaleja. Kaikki pitää ansaita. Pitää pelata omaa peliä järkevästi, puolustaa ja saada näin Kärpät pois tasapainosta, Tirkkonen kommentoi.

Vuoden sisällä SaiPa ja Kärpät ovat kohdanneet parikymmentä kertaa. Valmentajan mielestä toisilleen tuttujen joukkueiden kohtaaminen tuo peliin oman jännitteensä.

– On siitä tietysti hyötyäkin. Sinne on muodostunut tiettyjä taistelupareja, Tirkkonen kertoo.