Frankfurtissa illan mielenosoitukset keskittyivät kaupungin keskustaan

Rahan ylivaltaa vastustavia mielenosoittajia on ollut päivän aikana Frankfurtissa noin kuusi tuhatta. Illan aikana mellakat ovat keskittyneet kaupungin keskustaan.

Ulkomaat
Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen Frankfurtissa 18. maaliskuuta.
Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen Frankfurtissa 18. maaliskuuta.Frederik Von Erichsen / EPA

Frankfurtissa mielenosoitukset jatkuvat kaupungin keskustassa. Saksan kirjeenvaihtajan Dan Ekholmin mukaan mielenosoittajia ei näy kuitenkaan Euroopan keskuspankin EKP:n uuden pääkonttorin ympärillä. Päivällä mieltä osoitettiin pääkonttorin lähellä.

Ekholmin mukaan yli 200 ihmistä on loukkaantunut. Puolet loukkaantuneista on poliiseja.

Euroopan keskuspankin EKP:n uuden pääkonttorin avaaminen aiheutti rajua mellakointia aamulla Frankfurtissa Saksassa. Päivällä 14 poliisia ja 21 mielenosoittajaa loukkaantui mielenosoituksessa Frankfurtissa. Poliisi pidätti lähes 20 mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä, rikkoivat ikkunoita ja polttivat autonrenkaita pääkonttorin ympärille pystytetyn suojavyöhykkeen ulkopuolella. Tuleen sytytettiin myös poliisiautoja. Poliisi vastasi vesitykein ja piiritti noin 500 mielenosoittajan ryhmän.

Rahan ylivaltaa vastustavia mielenosoittajia on ollut Frankfurtissa päivän aikana noin kuusi tuhatta. Joukossa on noin 1000 kansainvälistä aktivistia. Mukana oli muun muassa ammattiyhdistysväkeä ja vasemmistopoliitikkoja. Poliisioperaatio on yksi Frankfurtin kaikkien aikojen suurimmista. Saksan poliitikot tuomitsivat kaoottisen tilanteen.

Lähteet: AFP