Leka Volleyn kausi pakettiin – Säisä jättää parketin

Kuopiolaisen Leka Volleyn ensimmäinen kausi päättyi puolivälieriin. Kokkolan Tiikerit vei ottelusarjan puhtaasti 3-0. Samalla päättyi Leka Volleyn perustajiin kuuluvan keskitorjuja Tatu Säisän lentopalloura.

urheilu
Leka Volleyn keskitorjuja Tatu Säisä

Kuopiolainen Leka Volley kärsi kolmannen tappionsa lentopallon mestaruusliigan puolivälierissä Kokkolan Tiikereitä vastaan. Viimeisen ottelun Leka Volley aloitti vahvasti viemällä ensimmäisen erän 28-26, mutta hävisi toisen 22-25. Kolmas erä meni sitten terästäytyneille Tiikereille selvästi 18-25 ja viimeinen luvuin 19-25.

Leka Volleyn päävalmentaja Lauri Hakalan mukaan joukkueen syöttö- ja puolustuspelaaminen onnistuivat, mutta vastaanotto- ja hyökkäyspelissä joukkue ei ollut parhaimmillaan.

– Tiikerit on hyvä joukkue, joka pakottaa pelaamaan äärirajoilla. Semmoisella varmanpäälle pelaamisella ei noin hyvää joukkuetta voita, Hakala sanoo.

Leka Volleyn ensimmäinen kausi päättyi nyt puolivälieriin, mutta pettymyksestä huolimatta Hakala antaa kaudesta kiitosta.

– Me kaikki koettiin tämä hienona mahdollisuutena ja matka jatkuu, Hakala tiivistää.

Tatu Säisä päättää pelaajauransa

Leka Volleyn kauden päättyminen tiesi loppua myös joukkueen keskitorjujan Tatu Säisän uralle. 32-vuotias Säisä pelasi ensimmäisen liigaottelunsa vuonna 2000 ja edusti urallaan muun muassa Kups-Volleyta ja Pielaveden Sampoa. Säisä pelasi myös kahteen otteseen ulkomailla. Vuosina 2005-2006 ranskalaisen Ajaccion ja vuosina 2009-2010 saksalaisen Bottropin riveissä.

Säisän mitalikaappiin kertyi neljä Suomen Cupin voittoa ja kaksi hopeaa. Silti miehellä on hyviä muistoja jokaisesta pelatusta vuodesta.

– Tosiasia on, että tämäkin vuosi taipuu vielä hyväksi muutaman viikon päästä, vaikka tämmönen tappio tulikin, Säisä kiteyttää

Säisän katse suuntautuu nyt lentopallosta muille areenoille, sillä hän aloitti vuoden alussa Leppävirralla toimivan Vesileppis Areenan toimitusjohtajana. Leka Volleylta Säisä odottaa paljon ja uskoo, että jatkossa Kuopiossa nähdään muitakin kuin puolivälieräpelejä. Pelipaitaa hän ei enää päälleen kuitenkaan pue.

– Varmaan tätä pitää vähän aikaa sulatella, mutta siihen paluuseen ei ole enää riskejä, Säisä naurahtaa.

Sampo jatkaa taistelua

Toinen mesturuusliigan pohjoissavolaisjoukkue Sampo jatkaa vielä taistelua jatkopaikasta. Sampo kaatoi kotonaan Hurrikaani Loimaan eräluvuin 3-2. Sampo johtaa puolivälieräsarjaa 2-1.