Ylistaron murhan käsittely alkoi hovioikeudessa

Vuoden 2013 syyskuussa Ylistarossa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely on nyt edennyt hovioikeuteen. Murhasta elinkautiseen tuomitut miehet valittivat käräjäoikeuden tuomiosta.

Kotimaa

Ylistaron murhatapauksen käsittely on alkanut torstaina Vaasan hovioikeudessa. Juttua istutaan Vaasan oikeustalolla kahden päivän ajan.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi eteläpohjalaismiestä murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen viime lokakuussa. Molemmat tuomitut valittivat tuomiosta.

19-vuotias mies löytyi raa'asti surmattuna metsäautotien ojasta Ylistarossa vuoden 2013 syyskuussa. Miehistä vanhempi yritti kiistää osallisuutensa surmatyöhön. Miehistä nuorempi taas määrättiin mielentilatutkimukseen, jonka mukaan hän oli syyntakeinen tehdessään surmatyön.

Käräjäoikeus katsoi syyttäjän tapaan, että miehet olivat suunnitelleet teon yhdessä, ja että tappo on tehty erityisen julmalla ja raa'alla tavalla. Murhan lisäksi miehet syyllistyivät muun muassa huumausainerikokseen ja laittomaan uhkaukseen.

Hovioikeus antaa tuomion noin kuukauden kuluttua.