Tunisiassa sotilaita siirretty kaupunkien turvaksi

Tunisiassa armeija on siirtänyt sotilaita suurimpiin kaupunkeihin keskiviikkoisen museoammuskelun kiristämän ilmapiirin rauhoittamiseksi. Yhdeksän ihmistä on pidätetty epäiltynä yhteyksistä Tunisin museoiskuun. Pääministeri Habib Essid sanoo, että kaksi museoon tunkeutuneista, surmatuista hyökkääjistä on tunnistettu. Ammattiliitot ja kansalaisjärjestöt ovat pitäneet hiljaisen mielenosoituksen museon edustalla ammuskelun uhrien muistoksi.

Ulkomaat
Tunisian pääministeri Habib Essid
Tunisian pääministeri Habib Essid lehdistötilaisuudessa keskiviikon hyökkäyksen jälkeen Tunisissa.Arbi Soussi / AFP / Lehtikuva

Pääminister Habibi Essidin mukaan kaksi surmansa saanutta hyökkääjää on tunnistettu nimillä Yassine Laabidi ja Hatem Khachnanoui. Pääministeri sanoi paikalliselle radioasemalle, että turvallisuuspalvelu oli pannut merkille Laabidin, mutta ei ollut havainnut mitään erityistä. Myöskään kuolleen asemiehen mahdolliset yhteydet ääriryhmiin eivät ole tiedossa.Viranomaisten mukaan hyökkääjistä kaksi tai kolme voi olla vielä vapaalla jalalla. Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ilmoittanut tehneensä yli kahdenkymmenen hengen vaatinutta iskua.

Bardo-museon ammuskelussa kuoli useiden maiden kansalaisia. Kolme kuolleista on japanilaisia, kaksi espanjalaisia ja kaksi ranskalaisia. Terveysministeriön mukaan myös Kolumbia, Australia, Iso-Britannia, Belgia, Italia ja Puola menettivät iskussa yhden kansalaisensa. Museo on tarkoitus avata uudelleen ensi viikolla.

Islamilaiset ääriryhmät ovat vahvistuneet Tunisiassa arabikevään mullistusten jälkeen. Maan pitkäaikainen johtaja Zine El Abidine Ben Ali syrjäytettiin vuoden 2011 kumouksessa.