Brittiläisiä sotilaskouluttajia saapui Ukrainaan

Brittisotilaiden tarkoituksena on kouluttaa Ukrainan sotilaita ei-tappavissa sotilastaidoissa. Yhdysvaltain lupaamat sotilaskouluttajat eivät vielä ole tulleet Ukrainaan.

Ukraina
Ukrainalaiset sotilaat partioivat Debaltsevessa.
Ukrainalaiset sotilaat partioivat Debaltsevessa 24. joulukuuta 2015.Roman Pilipey / EPA

Ensimmäinen erä brittiläisiä sotilaskouluttajia on saapunut Ukrainaan. 35 sotilaan joukko sijoitetaan Mykolaivin tukikohtaan Ukrainan eteläosassa ja he ovat maassa kahden kuukauden ajan.

Lähiviikkojen aikana brittisotilaita on tulossa maahan lisää. Sotilaiden määrä ei kuitenkaan vaikuta Ukrainan konfliktin sotilaalliseen tilanteeseen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sotilaat antavat koulutusta Ukrainan armeijan joukoille. Koulutukseen kuuluu mm. puolustustaktiikkaa, lääkehuoltoa ja ei-tappavan välineistön käyttöä, kertoo BBC.

Sotilaskouluttajien lähettäminen on Britannian hallituksen symbolinen ele, jolla se viestittää haluaan tukea Ukrainaa. Britannia on myös lähettänyt maahan ei-tappavaa kalustoa, kuten yökiikareita, ensiapupakkauksia ja makuupusseja.

Myös Yhdysvallat on aikeissa lähettää Ukrainaan sotilaskouluttajia. Yhdysvaltain sotilaat eivät kuitenkaan ole vielä saapuneet maahan, toisin kuin Venäjän tiedotusvälineet ovat uutisoineet.

Lähteet: Yle, AP